Dumpling de porc i gambes i de porc i bolets

Dumpling de porc i gambes i de porc i bolets

Els dumplings son totes aquelles preparacions que son boles de massa farcides bullides en aigua o sopa. Amb diverses denominacions en podem trobar a cuines de tot el mon. Per exemple al Nepal, el Tibet i el Sikkim, es couen al vapor i s’anomenen momos. En un sentit ampli, els raviolis també es podrien considerar dumplings, aixi com els Klöße del Nord d’alemanya entre altres.

A la cuina xinesa, els dumplings tenen un paper molt protagonista. Per exemple, el jiaozi ( 餃子) es un dumpling xinès que consisteix generalment en carn i verdures picades finetes i embolicat amb un bocí fi i elàstic de massa. I com que aquest mes, a Cooking the Chef ens proposaven les receptes de la chef xinesa Ching He Huang, no he pogut resistir-me a preparar-ne un parell, seguin les seves instruccions.

Siu Mai, dumpling de porc i bolet

2016_03dumpling2

Necessitem
100 gr de carn picada de porc
1 cullerada de gingebre ratllat
1 cullerada de vi arros Shaosing
1 cullerada de salsa de soja ligth
2 culleradetes de Maizena
1 culleradetes d’oli de sèsam torrat
3 shiitakes frescos
La part verda d’una ceba tendra
Sal marina
Pebre negre
10 embolcalls de wonton
Oli vegetal per pintar la vaporera
Per la salsa
1 cullerada de salsa de Xile picant Guilin
1 cullerada de salsa de soja lleugera

Per a preparar el farcit, barregem la carn picada de porc amb el gingebre, el vi d’arròs , la salsa de soja, la maizena, l’oli de sèsam, els bolets i la ceba tendra. Ho salpebrem i ho barregem bé.

Per a preparar els dumplings, posem una cullerada de farcit dins l’embolcall de wonton, i tanquem l’embolcall, segellant-lo amb el dit mullat amb aigua. Per a coure’ls, pintem la vaporera amb una mica d’oli o cobrim el fons amb paper del forn i posem els dumplings al damunt. La posem sobre una cassola amb aigua bullint durant uns 7 o 8 minuts. Els servim calents amb la salsa en un bol a part per poder sucar.

Dumpling de porc i gambes

2016_03dumpling3

 Necessitem 
125 gr de carn de porc picada
125 gr de gambes-tigre pelades i picadetes
1 ceba tendra tallada ben fina
1 cullerada de gingebre ratllat
1 cullerada de salsa suau de soja
1 cullerada de vi d’arròs Shaoshing
1 culleradeta de oli de sèsam torrat
2 culleradetes de maizena
Sal i pebre
8-10 baies de Goji (opcional)
Embolcalls de wonton
Oli vegetal per pintar la vaporera
Per la salsa
1 cullerada de salsa de Xile picant Guilin
1 cullerada de salsa de soja lleugeraBarregem tots els ingredients picats ben fins en un bol. Posem dues culleradetes dins del wonton i procurem fer forma de bola oberta per dalt. Ho podem coronar amb una baia de gogi. El procediment per coure es exactament igual que l’anterior.

A la Banda sonora un clàssic entre els clàssics. Georgia on my Mind interpretada per Ray Charles. Mai me’n canso d’escoltar-la.