Conill (a la) taronja

Conill (a la) taronja

Aquest mes, la col.laboració que fem sobre Cuina i salut anava sobre la taronja. Jo tinc una bona pila de receptes amb taronja al blog, com les Orangettes , el Semifred de cítrics amb crocant d’ametlles, el Bescuit de taronja i xocolata o el Pa de pessic de taronja. Però no en tenia cap de salada i m’ha semblat divertit jugar amb el doble sentit de la paraula “taronja”: com a fruita i com a color.

I per això, he preparat un conill amb molts ingredients de color taronja: carbassa, canyella, orellanes i evidentment taronges. El resultat pot ser molt del gust d’aquells comensals que gaudeixen amb la barreja de fruita i carn (dolç i salat) tan típica de la cuina catalana.

Necessitem:
1 conill tallat a bocins
1 ceba de Figueres
2 grans d’all
2 fulles de llorer
1 canó de canella
Un tros de carbassa
10 orellanes d’albercoc
1 got de moscatell blanc
3 taronges
Oli, sal i pebre

Enrossim en una cassola els trossos de conill amb una mica d’oli. Quan veiem que ja estan daurats, els retirem i els reservem

En el mateix oli i a foc baix, desmaiem la ceba amb els grans d’all aixafats i amb pell, la canyella i el llorer. Quan ja portem un parell de minuts i la ceba hagi començat a agafar color, hi posem de nou el conill i afegim la carbassa tallada a daus petits i les orellanes. Ho deixem coure tot junt uns 3 o 4 minuts mes, fins que la ceba ja estigui força cuita i la carbassa comenci a agafar coloret.

Pugem el foc, hi aboquem el got de moscatell i deixem que s’evapori l’alcohol tot remenant els ingredients. Quan ja s’ha reduït, hi posem el suc de les taronges i la pell d’una d’elles en tira, procurant que no hagi la part blanca amargant.

Ho deixem coure a foc lent i tapat uns 25 minuts. És millor si es fa d’avui per demà per que els gustos s’assenten i tot queda mes integrat

A la Banda sonora , un classic que no entenc com encara no havia posat. Rocket Man (I Think It’s Gonna Be a Long Long Time) de l’Elton John. Meravellosa