Patates i llenties amb curry

Patates i llenties amb curry

Des de fa uns mesos col.laboro amb l’Associació Casa Solidària , grup de voluntaris que 4 nits a la setmana cuinem i repartim menjar a l’Estació del Nord de Barcelona. Cada nit es reparteixen una mitjana de 190 sopars compostos per un entrepà, un tupí calent (o “puchero”) , un suc, un iogurt, una pasta dolça, fruita i pa.

Cada voluntari col.labora com pot. Uns fan entrepans, altres recullen excedents de forns i pastisseries, uns altres se n’ocupen dels iogurts, altres recullen a cases de gent que cuina i no ho pot portar, altres reparteixen…..Alguns hi van un cop al mes o puntualment. Altres cada setmana. Peró entre tots aconseguim aportar un petit gra de sorra per combatre aquesta pobresa oculta que s’amaga a la Barcelona hipster i guai.

Jo, com a bona cuinetes, estic a la brigada dels tupíns. Cada setmana preparo entre 20 i 30 racions de menjar calent, procurant que sigui apetitós a mes de nutritiu. També procurem que el menjar sigui principalment vegetarià, per que tothom el pugui menjar independentment de les seves necessitats o creences. I avui porto una recepta que va agradar força i que segur que repetiré altres vegades. També es pot fer a casa i per això poso també les proporcions “doméstiques”. 

Necessitarem 

per a 4 racions per a 20 racions
Patata vermella 400 gr 2 kg
Llenties 400 gr 2 kg
Grans d’all 1 5
Pastanaga 200 gr 1 kg
Cebes 1 5
Curry 2 culleradetes 10 culleradetes
Llorer 1 fulla 5 fulles
Oli i sal segons calgui segons calgui

El dia abans, posem les llenties en remull cobertes d’aigua. Jo les he triat grans, les que anomenen salmantines pero es poden també fer amb pardines que son petitones.

L’endemà, escorrerem i rentarem es llenties. A banda pelarem les pastanagues i les tallarem a rodelles i pelarem i tallarem els alls i les cebes a llunes.En una cassola alta sofregirem amb oli generós, primer l’all i a la que agafi una mica de color, les cebes i les pastanagues. Ho anem remenant fins qua comenci a agafar color. Llavors hi afegim el curry (que pot ser dolç o picant: va a gustos, pero jo he posat el suau) i ho remenem tot junt fins que agafi color.

A continuació, pelem les patates pelades i esberlades (vol dir trencades a trossos amb un cop sec enlloc de tallades. Aixi facilita que surti el midó i s’impregni mes del suc) . Les afegim a l’olla, i ho acabem de remenar tot plegat

Finalment afegim les llenties i el llorer i ho cobrim amb aigua freda que tapi un parell de dits les verdures. Hi afegim la sal que calgui i ho deixem coure a foc mig aproximadament una horeta. El curry li dona un toc ben especial a aquest plat de cullera que ve molt de gust ara que comença la tardor.

I a la Banda Sonora, avui us porto un descobriment musical que he fet darrerament. La cantant britànica Imogen Heap i el seu Hide and Seek, una cançó  a capella delicada i conmovedora.