Farcellets de butifarra amb fruita dolça

Farcellets de butifarra amb fruita dolça
Com cada any, la Revista Cuina organitza el IV Concurs de Cuina per Bloguers relacionat amb la Festa del Porc i la Cervesa que tindrà lloc a Manlleu del 25 al 27 de setembre. I en aquesta edició, l’ingredient obligatori és la botifarra.
A Catalunya, de botifarres en tenim de tota mena: crues i cuites, blanques i negres, de perol, d’ou, esparracades, farcides de les coses mes variades i una que a mi m’agrada especialment: la botifarra dolça de l’Empordà.  Aquesta darrera és força especial, ja que de vegades no se sap si estas menjant un segon o un postre. Pero lliga molt amb la tradició catalana de barrejar dolç i salat.

I amb aquesta idea al cap, a l’Amadeu de La Fàbrica de cemento i  servidora ens hem empescat uns farcellets de botifarra combinada amb fruita dolça, concretament figues, dàtil i mango.

Necessitarem
Una botifarra crua de pages
3 figues
1 mango
50 gr de pasta de dàtil
mantega
sucre moré
un paquet de pasta brick
Llavors de sèsam torrat

En primer lloc, esparraquem la botifarra i la coem salpebrada a la paella. La reservem.

A banda preparem les fruites:

Figa: pelem i tallem les figues a làmines d’un mig cm de gruix. Les passem per la paella amb una mica de mantega i sucre moré. Quan es caramel.litzen, les retirem i reservem

Mango: el pelem i tallem a làmines i les passem una mica per la paella amb mantega. En aquest cas les podem amanir amb una mica de pebre negre.

Dàtil: podem utilitzar la pasta de dàtil que venen ja preparada a les botigues àrabs. La barregem amb mantega pomada i li afegim unes gotetes de flor de taronger. Ho reservem.

Per muntar el farcellet tallem làmines de pasta brick d’uns 10 cm d’ample. Posem una culleradeta de butifarra cuita i de la fruita amb que la volguem combinar i comencem a plegar la tira triangularment. (es veu molt be aquí). Ho acabem de segellar amb un pinzell i mantega i ho guarnim amb llavors de sèsam torrat.

Ho coem al forn a 180ª uns 20 minuts o fins que la pasta esta ben daurada.

Per la Banda sonora d’avui, m’ha vingut al cap Un africano por la Gran Via interpretada pels grans Radio Futura, com a homenatge a tots aquells que havent nascut lluny, consideren aquest pais nostre com a seu