Galetes de tonyina pels peluts

Galetes de tonyina pels peluts

Els que em coneixeu ja sabeu que aquests darrers anys la meva casa sembla una Protectora. Els tres gats, el Moritz, la Margot i la Sasha son els amos de la casa i accedeixen graciosament a deixar-me viure amb ells.

I per acabar-ho d’arrodonir, la meva filla Marta va incorporar un gos de furgoneta, barreja de gos caçador i dinosaure que a banda de destrossar tot el que trobava per davant, es va instal.lar per sempre a les nostres vides. El Haize, batejat com a Tèrmit per un amic meu (perquè ho rossegava tot) es va fer gran i afortunadament es va tranquil·litzar. Ara és un gos bon jan i tranquil.
I va ser pare de una segona versió d’ell mateix, el Jefrey, que sembla que tingui el morro tacat amb lleixiu.  El Jefrey ha seguit la saga i fa un mes van néixer dos fillets seus preciosos i morro tacats ! (que encara no tenen nom)
Per acabar d’adobar la cosa, la meva amiga Sara-Maria és la propietària d’un encant caní, l’Oli, amb el qual tenim una feblesa mútua i compartida.I amb aquest panorama, no podia fer altre cosa que buscar una recepta de galetes de gos sanes i bones, perquè ells també s’ho mereixen, no?
La recepta original ve del blog Cocinando con Catman (que és veterinari a la vida civil) pero ara no us puc posar l’enllaç perquè no esta disponible. Com que recordava haver-la llegit li vaig demanar i me la fer arribar per correu electrònic. Gràcies Manu! He fet alguna modificació però em sembla que tot plegat ha funcionat prou be.

Necessitem
1 llauna de tonyina en oli
2 ous
300 gr de farina integral
1 cullerada d’oli d’oliva
1 pastanaga ratllada
Sal d’all

Ratllem la pastanaga i aboquem la tonyina i el seu oli en un bol. Hi posem la farina i la sal d’all i ho triturem tot amb el minipimer. Llavors, traiem la barreja, la posem al marbre i l’anem pastant afegint mica a mica l’oli i si cal, una miqueta d’aigua fins que quedi compacta.

Ho deixem reposar una mitja horeta a la nevera embolicat amb paper film. Desprès, enfarinem el marbre i aplanem la massa amb un corró fins que quedi d’uns 5 mm de gruix. Llavors, anem tallant les galetes. Jo vaig trobar un motllo en forma d’osset que va genial en aquest cas. Si no el teniu feu amb el que tingueu a ma.

Ho posem al forn una mitja horeta a 170º fins que estigui cuit. Recordem que s’endureix molt quan es refreda. I ja ho tenim. Ells estan encantats i nosaltres sabem que els hi donem una llaminadura que no els hi farà mal.

A la Banda sonora, rescato una cançó preciosa:  There’s A Spy (In The House Of Love) dels Animal Logic, banda formada el 1987 per Stewart Copeland, Stanley Clarke i Deborah Holland. Molt bona, de veritat !!!