Rodonet de pollastre farcit d’olivada, tomàquet sec i xampinyó

Rodonet de pollastre farcit d’olivada, tomàquet sec i xampinyó

Cada anys els supermercats Bonpreu -Esclat organitzen un Concurs de Cuina. I enguany que és la seva 16èna edició, ho fan completament on line. Es pot concursar en diverses categories: primer plat, segon plat, postres i millor foto de recepta. 

Estic segura que hauran receptes més sofisticades i originals, però jo m’he decantat per una preparació senzilla a l’abast de tothom i molt indicada per aquest temps on ve de gust sortir de pícnic i gaudir de l’aire lliure. Espero que la gaudiu !!!

Necessitem
Un pit de pollastre obert
Un grapat de xampinyons
6 tomàquets secs italians hidratats en oli
Olivada: 50 gr. d’olives negres d’Aragó, oli d’oliva i orenga
1 ceba petita
1 tomàquet madur
50 ml de cervesa
Sal i pebre

L’olivada la podem comprar ja feta o preparar-la nosaltres mateixos. En aquest cas es tracta simplement de treure el pinyol a olives negres de l’Aragó i triturar-ho amb oli d’oliva i orenga d¡fins que quedi una massa ben homogènia.

Obrim el pit de pollastre en tres parts (podem demanar a la pollaire que ens ho faci). Posem una primera capa d’olivada, A sobre hi posem els tomàquets confitats i finalment els xampinyons en làmines que haurem saltejat a la paella.
Ho enrotllem amb cura de que no surti el farcit. El posem dins d’una malla.
En una safata fem un llit de ceba tendra i tomàquet tallats a llunes. A sobre hi posem el rodonet de pollastre i hi posem una mica d’oli que hem utilitzat per a hidratar els tomàquets secs. Per acabar, hi posem una miqueta de cervesa i ho posem al forn fins que estigui cuit.
El deixem refredar i el tallem a rodanxes. Es pot menjar fred

A la Banda sonora, avui sona una versió del Sign “O” The Times de la cantant noruega Torun Ericksen. Si us estimeu mes podeu escoltar l’original de Prince i dues versions força singulars de Nina Simone i de Heaven 17.