Quiche de bacon i espàrrecs verds

Quiche de bacon i espàrrecs verds
Aquest mes, i de la ma de la Dra. Legórburu, ens endinsem en el saludable mon dels espàrrecs. En el seu post A freir espárragos! descobrirem tota mena de propietats i anècdotes relacionades amb la verdura en qüestió. La Paloma, des del seu bloc Andana Enoteca ens explicara como Maridamos espárragos.  I jo, aquest cop us proposo una recepta de quiche que pot funcionar perfectament com a plats únic en un dinar de carmanyola. M’he inspirat en la Quiche de Espárragos, Bacon y cebolla confitada del magnífic  blog Cocina para emancipados que us recomano sincerament

Necessitem
1 làmina de pasta brisa
1 manat d’espàrrecs verds
6 talls de bacon
6 ous
200ml de nata líquida
Sal i pebre negre
Melmelada de tomàquet o ceba caramel.litzada

En primer lloc, traiem la part dura dels espàrrecs i els bullim 5 minuts en una cassola amb una mica d’oli i aigua que els cobreixi. Un cop passats els 5 minuts els colem i reservem

A banda, folrem un motllo “de farbalans” amb la pasta brisa i posem una mica de melmelada de tomàquet al fons. A la recepta original deia ceba confitada però ho vaig provar i no em va acabar de fer el pes perquè dominava massa el gust. Crec que la melmelada de tomàquet és una opció millor.

Tallem el bacon a tires d’un centímetre i ho posem sobre la melmelada de tomàquet. Agafem els espàrrecs, en reservem uns quants sencers per decorar  i tallem la resta a bocins petits. Els barregem amb el bacon.

Finalment, batem els ous i els barregem amb la crema de llet. Ho aboquem tabe dins del motllo i finalment posem els espàrrecs sencers a sobre de manera que surin sobre el farcit.

Ho enfornem i ho coem a 180º uns 30 minuts (fins que el farcit hagi quallat)

Con esta quiche, INDALIA PINOT NOIR y buena compañía, no se puede pedir más. Este vino tinto es muy ligero y su estructura es muy moderada, aunque es sabroso tiene poco tanino que es el responsable del sabor amargo en los vinos por lo que el aporte de amargor de los espárragos no se verá incrementado. El tinto perfecto para este plato.

A la Banda sonora, un clàssic de Wilson Picket versionat pel l’immens B.B. King: In the Midnight Hour. (Into the Nigth, 1985)