Quenelles de bròquil i formatge cheddar
El bròquil és una d’aquelles verdures que te mala fama. Sort que els darrers anys, la reivindicació del consum de producte ecològic i de proximitat l’ha fet tornar a ser ben considerat. No obstant, el bròquil s’associa popularment amb una menja força insípida, mite que aquesta recepta vol ajudar a desmuntar.
Necessitem
400 g de bròquil
100 g de ceba
3 cullerades de julivert
70 g de formatge cheddar
30 g de formatge parmesà
2 ous
70 g de farina de galeta
Sal i pebre
100 gr de crème fraîche o nata líquida
2 culleradetes de cebollí
Barregem el bròquil, la ceba, el juliverts, els formatges, els dos ous batuts i la farina de galeta en un bol fins que quedi una massa uniforme. Llavors , amb dues culleres anem fent una mena de croquetes triangulars de forma ovalada, el que s’anomenen quenelles. Al blog Directo al paladar expliquen molt facilment com fer-les. encara que les nostres no ens quedaran tan llises com si fossin de gelat.
Anem posant les quenelles en una safata i ho enfornem uns 35 minuts a 200º (be, el temps que necessiteu per que quedin dauradetes)
Les servim acompanyades de la salsa que haurem fet barrejant la nata líquida i el suc de llimona. (quedarà una crema agra molt típica de la cuina nòrdica). De fet, la llimona provoca una mena de reacció amb el greix de la nata que fa que s’espesseixi. Opcionalment hi podem afegir cibulet ben picat
Aquest plat accepta variants. Es pot fer amb coliflor o broccoli enlloc de bròquil i utilitzar el formatge ratllat que mes ens agradi (emmental, manxec, etc…)