Cubs de mató i poma àcida

Cubs de mató i poma àcida
D’aquesta recepta em va captivar la seva presentació. Tot i que val a dir que el resultat ha estat inesperadament bó. Ha estat una troballa sorgida de les meves exploracions pel blog Les Receptes de St. Hilari, un gran descobriment gràcies a la proposta Del blog al plat. Doncs som-hi.
Necessitarem:
Per la base
125 gr de mantega en pomada
15 gr de sucre glaç
25 gr de farina de ametlles
25 gr de farina d’avellanes
1 ou
160 gr de farina de blat
sal i pebre
Per la gelatina de poma 
2 pomes Granny Smith
6 fulls de gelatina
100 cc de suc de poma
40 g de sucre
Per la mousse de formatge
5 fulls de gelatina
200 g de formatge tendre o mató
150 cc de nata per muntar al 35%

Per guarnir: pebre de Madagascar

Anem capa a capa. Per fer la base barregem la mantega a temperatura ambient, el sucre, l’ou, les farines d’avellanes, d’ametlles i de blat amb un polsim de sal i de pebre. Ho posem al fons d’un motllo quadrat que haurem pintat prèviament, i ho apretarem. Es cou al forn a 180ª uns 20 minuts. Ho deixem refredar.

Per la mousse de formatge. Posem la gelatina en remull.  A banda esmicolem el formatge o el mató amb una forquilla i el salpebrem. Reservem una mica de nata liquida per escalfar-la i dissoldre-hi la gelatina. Muntem la resta de la nata  i la incorporem al formatge esmicolat juntament amb la gelatina dissolta. Ho barregem tot plegat i també ho reservem.

Per la gelatina de poma. Posem a hidratar la gelatina. Pelem i tallem les pomes a bocins petits i les posem a coure a foc baix amb el suc de poma i el sucre. Un cop estiguin ben cuites, les aixafem be i s’incorpora la gelatina escorreguda.

Per muntar-ho, anem posant les capes. Primer la meitat de la mousse de formatge i ho posem dos minuts al congelador. Un cop ha quallat, posem la gelatina de poma i ho tornem a posar al congelador. Finalment ho acabem amb la l’altra meitat de mousse de formatge. Ho deixem al congelador un mínim de tres hores.

Una hora abans de servir, ho traiem del congelador, ho desemmotllem i ho tallem a cubs. Ho guardem a la nevera fins el moment de servir. Podem posar uns grans de pebre vermell de Madagascar per guarnir.

I la proposta de maridatge de la Paloma és : Con este delicado entrante pones un BOTANI ESPUMOSO DULCE y te has ganado a los comensales para siempre. La ligera acidez de la manzana y el queso de cabra combinará a la perfección con este espumoso elaborado con uva Moscatel en Ronda (Málaga) de la prestigiosa bodega Jorge Ordóñez. Dale un vistazo a su elegante etiqueta con una biznaga (ramillete de jazmines típico de Málaga).
A la Banda sonora d’avui us porto una cançó tan delicada com la recepta; The Beatitudes de Kronos Quartet, que apareix a la BSO de La grande bellezza(2013)