Pico de gallo

Pico de gallo
 El Pico de gallo és un acompanyament típic de la cuina mexicana que inclou verdura fresca tallada a quadradets petits. També se l’anomena Salsa bandera perque mostra els colors de la bandera mexicana: vermell (tomàquet), verd (cilantre o bitxo) i blanc (ceba) . El Pico de gallo no és un plat autònom sinò que serveix per acompanyar altres plats com el guacamole o la tortilla de pollo.
Existeixen diverses varietats del Pico de gallo, bàsicament salades (que és la que explicarem) o dolces (que inclou fruites com la taronja, el mango, la síndria o la pinya)

Necessitem 
4 tomàquets
1 ceba blanca
Cilantre al gust
Sal
Pebre
1/2 llimona

La preparació es tan simple que casi no cal explicar-la. Es fa una brunoise de tomàquet, ceba i cilantre (és a dir es tallen els ingredients a quadradets petits), es barreja i s’amaneix amb sal, pebre i llimona.
L’Óscar recomana utilitzar tomàquets pera (descartar els rodons que queden mes tous) i fer servir nomes les fulles del cilantre, guardant les tijes per a fer una salsa o una altra preparació.
Aquesta recepta és del Taller de cuina mexicana que estic fent al Centre Cívic el Coll-La Bruguera sota el mestratge del chef Óscar Vazquez del Restaurant El Pinche mejicano.
Per la Banda Sonora d’avui, una canço Simply Irresistible, per gentilesa del Sr. Robert Palmer. (Heavy Nova,1988). El videoclip de la cançó és memorable i un magnífic exemple de l’estètica dels 80’s. I la réplica de Ingrid Michelson al seu videoclip Girls Chase Boys, no te desperdici !