Sopa hindú de llenties vermelles (Masoor Dahl)

Sopa hindú de llenties vermelles (Masoor Dahl)

Com diu una amiga blocaire, l’Olga: #esqueensagradaembolicarnos!!!  Doncs si. Com que aquest blog vol ser un lloc de trobada d’amics i sempre estic a punt per enredar-me a noves coses, no vaig poder resistir-me a la proposta de la meva amiga la Dra. Margarita Legorburu de fer un cop al mes un post doble i enllaçat. Des del seu blog la Marga ens parlarà de les propietats per la salut d’un aliment en concret i jo fare una recepta saludable amb el mateix ingredient

I per començar, aquest mes de gener parlarem de les llenties. No us explicaré les propietats, perquè la Marga ho fa de meravella en el seu post Lentejas, si las quieres las comes y si no, las dejas però la recepta que us ofereixo és senzilla i amb un toc especiat que me encanta. Qui mes qui menys sap preparar les llenties amb verdures i “sacraments” (xoriç, cansalada, etc) però en forma de sopa no es massa habitual a casa nostra.
Aixi doncs, m’he decantat per un dahl de llenties vermelles, típic de la cuina hindú. La paraula dahl defineix qualsevol mena de llegums seca, partida i sense pell i en concret, el Masoor Dahl es com s’anomena una sopa gustosa i senzilla, feta amb llenties vermelles. La cúrcuma, a mes, afegeix propietats depuratives i digestives.Necessitarem
100 gr de llenties vermelles (1/2 got)
750 ml d’aigua (3 gots)
1/2 culleradeta de cúrcuma
2 tomàquets madurs
1 cullerada sopera d’oli d’oliva
1/2 culleradeta de comí mòlt
1/2 culleradeta de sal
Un grapat de cilantre fresc picat (opcional)

En primer lloc, rentem i deixem en remull dues hores les llenties. Un cop ha passat aquest temps, les escorrem i les posem en una cassola amb el 3 vasos d’aigua i la cúrcuma. Les farem coure durant 15 minuts

Passat aquest temps, afegirem els tomàquets pelats i tallats a bocins, ho removem i ho coem 5 minuts mes.

A banda escalfarem l’oli en una paella i hi barrejarem el comí molt. Ho deixarem integrar durant 10 segons i abocarem aquest oli amb comí al guisat de les llenties. Ho remenarem tot i la sopa ja estarà llesta per servir.

Ho guarnirem amb el cilantre picat i l’acompanyarem de pa naan , que és un pa pla sense llevat i que es cou en les parets del forn tandoori

A la Banda Sonora d’avui una canço que ens porta a la psicodèlia, quan els nois de Liverpool van descobrir-nos la Índia: Lucy in the Sky with Diamonds. Aquesta és una d’aquelles cançons que ha estat versionada per tot Cristo. Aqui en teniu una àmplia mostra: la versió de Sir Elton John ,  la de Bono & the Edge, una a ritme de bossa nova amb la veu de Rita Lee, una versió fantàstica de Natalie Cole, un rarity de William Shatner i Leonard Nimoy, els inoblidables Capità Kirk i Mr. Spock de l’Enterprise, una anada de pinça de Neil Young, una versió irreverent de Frank Zappa, i una de The Black Crowes.

Imprimeix
Subscriu-te!
Facebook
Instagram
Pinterest
Google+
http://www.cuinejar.cat/2015/01/22/sopa-hindu-de-llenties-vermelles-masoor-dahl/


2 thoughts on “Sopa hindú de llenties vermelles (Masoor Dahl)”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *