Carbonada criolla

Carbonada criolla

L’Espai Cuina’m del Mercat de la Vall d’Hebrón, capitanejat per la Super-Àgata Albero, ofereix tota mena de tallers i activitats. Un dels cicles que m’agrada més, és el de Cuines del món, dins del qual he assistir a un taller de cuina Thai i a un taller de cuina Argentina que ens va impartir  l’Alícia Orellana,la Mamma Alicia

L’Alicia ens va parlar de la cultura argentina i ens va portar dues receptes allunyades dels “asados” i la pasta que tots associem: els Pastelitos de hojaldre con dulce de batata y de membrillo  i la  Carbonada criolla, que és un estofat d’hivern propi de les zones de camp.

Necessitem
1 kg de carn de vedella tallada a cubs
70 gr de llard
2 tasses de carbassa tallada a daus
2 tasses de pastanaga tallada a daus
2 cebes tallades fines
4 tomaquets tallats a dauets (no ratllats)
2 tasses de brou
2 tasses de grans de blat de moro
3 patates tallades a daus
2 moniatos tallats a daus
3 panotxes de blat de moro cuit tallat a rodelles
50 gr d’orellanes
[+1 pebrot vermell. Està a la recepta original però jo no el suporto i no el posaré]
Condiments: sal , pebre, 1 fulla de llorer, una culleradeta de romaní, pimentón de la vera i ají mòlt (es pot substituir per una bitxeta).

Sofregim la ceba (i el pebrot) amb el llard. Un cop esta cuita, afegim la carn i la deixem daurar una mica.

Afegim els tomàquets, els condiments i el brou i ho deixem coure uns 20 minuts. Passada aquesta estona afegim les patates, els moniatos, les pastanagues i la carbassa i deixar-ho coure fins que la carn estigui tendra

Afegim les orellanes, les rodelles de la panotxa de blat de moro y els grans de blat de moro. Ho deixem coure tot junt uns minuts i ho servim dins de la mateixa carbassa.

Per la Banda Sonora d’avui trio un tango de perdedors, Garganta con arena interpretat per Roberto “Polaco” Goyeneche. I si voleu escoltar la versió de Pasión Vega, aquí la podeu escoltar.