Pastís de formatge i ametlles

Pastís de formatge i ametlles
Possiblement aquesta és una de les primeres receptes que vaig apuntar a la meva vida. Corria l’any 1977 o 78 i va ser un dels meus primers viatges a Anglaterra on vaig acabar acollida a casa dels pares d’en Pepe Guasch a Letchworth. Alli, la seva encantadora mare me’l va ensenyar a preparar  i tot i que em va agradar molt, mai el vaig tornar a fer. De fet, havia perdut la recepta fins fa uns dies, la vaig trobar casualment entre les pàgines d’un vell llibre de cuina.
I ara, mes de 30 anys desprès, vaig decidir provar-ho en un exercici d’arqueologia personal. El resultat ha estat molt, molt bó. I molt senzill

Necessitarem

Per la base

175gr de galeta triturada (Digestive)
85 gr de mantega

Pel farciment
75 gr de mantega
1/3 de tassa de sucre
2 ous
50 gr de farina d’ametlla
225 gr de Philadelfia
2 cullerades soperes de Maizena
50 gr de panses
1 culleradeta de pela de llimona
1/4 de tassa de suc de llimona
2 cullerades soperes de crema de llet

Per fer la base, fonem la mantega al microones i quan esta liquida la barregem amb la galeta triturada. Ho posem a la base del motllo prement amb força i ho deixem refredar a la nevera.Si volem que quedi ben prem, el cobrim amb paper film i li posem pots a sobre.

Per a fer el farciment, barregem la mantega fosa i el sucre. Un cop esta ben lligat afegim els rovells d’ou, la farina d’ametlla, el formatge, la maizena, la pell i el suc de la llimona, les panses i la crema de llet i ho barregem be.

A banda , muntem les clares a punt de neu i les afegim a la massa amb una espàtula. Treiem el motllo amb la base de la nevera i l’omplim amb la massa. Ho coem al forn moderat durant 50/60 minuts.

El servim empolsinat amb sucre llustre.

A la Banda Sonora, avui només puc posar Maybe This Time interpretat per Liza Minelli, en la versió de Cabaret de Bob Fosse (1972)



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *