Pastís de formatge i nabius

Pastís de formatge i nabius

Avui fa tres mesos i cinc dies que em vaig trencar el turmell. Tres mesos i cinc dies que he estat lluny dels fogons. Un procés llarg on he hagut a desaprendre a  “fer” i he hagut d’aprendre a “estar”. Mica a mica, i a mida que em vaig trobant millor, tornen les ganes i la capacitat de cuinar. I  avui, celebrem que la Martona ha fet 22 anys i com que ella no és massa de xocolates i pastissos clàssics, he fet un pastis de formatge fresc i nabius, que fa que el blog torni a la seva normalitat

A internet hi una gran quantitat de pastissos de formatge cuits, com el New York Cheesecake, pero ella volia “el dels restaurants”. M’he basat en una recepta de El mon de Juju, el Pastis fresc de formatge i gerds, però l’he adaptat una miqueta. És un pastis fàcil que nomes te la pega que necessita molta estona de repòs entre capa i capa: un mínim de 8h ! Per tant, us recomano que si podeu, el prepareu el dia abans que us el voleu menjar

Necessitem
Per la base
200 gr de galetes Digestive
100 gr de mantega

Per la mousse de formatge

500 ml llet
400 g de formatge Philadelphia (2 tarrines)
250 g de formatge mascarpone (1 tarrina)
150 g de sucre
6 fulls de gelatina
Per la cobertura de melmelada
200 gr de melmelada de nabius
50ml d’aigua embotellada
3 fulls de gelatina

Capa 1. Per a fer la base, triturem les galetes amb una trituradora i les barregem amb la mantega fosa al microones. Un cop quedi una massa lligada, la posem a la base del motllo i la pressionem perquè quedi compacta. Ho deixem refredar una hora a la nevera.

Capa 2.  Posem a hidratar amb aigua freda 6 fulls de gelatina. Per a fer la mousse de formatge, barrejarem amb un minipímer les terrines de Philadelfia, la llet, el mascarpone i el sucre. A la recepta original afegien el suc d’una llima, pero jo no ho he fet. Aquesta barreja que no ha de tenir grumolls, la posem escalfar a foc mig fins que arrenqui el bull. Llavors hi afegim els fulls de gelatina ja hidratats, ho deixem coure un minut i ho retirem del foc. Ho deixem refredar una mica i ho aboquem dins del motllo sobre la base de galeta. Ho deixem quallar a la nevera unes cinc hores,

Capa 3.  Posem a hidratar 3 fulls de gelatina en aigua freda. En un pot deixatem la melmelada en l’aigua. Ho posem al foc i quan arrenqui el bull ho fem coure 5 minuts fins que no quedin grumolls. Ho retirem del foc i hi afegim la gelatina escorreguda.  Cobrim la mousse de formatge que ja haurà quallat i ho deixarem refredar un mínim d’un parell d’hores.

A l’hora de servir ho podem decorar amb unes fulletes de menta o amb fruits del bosc que contrastin de color amb la melmelada de nabius. Van molt be els Fruits del bosc de La Sirena.

I per acompanyar, no se m’acudeix una Banda sonora  millor que La Belle Dame sans regrets , cantada per Sting (Mercury Falling, 1996). Encara que podeu trobar altres versions chachis, com la de Peter Sarik  i Istvan Gyarfas Duo