De vacances a l’Iran !

De vacances a l’Iran !

Enguany, el Cuinejar se’n va de viatge a l’ Iran i estarà descansant una quinzena. Tornarà carregat de  projectes, fotos de menjars exòtics, noves receptes i moltes ganes de seguir compartint fogons amb tots vosaltres. Que gaudiu d’unes bones i merescudes vacances i fins la tornada !

I per anar fent boca….
 
«Aquest és el palau que he construït a Susa. La seva ornamentació ha estat portada de terres llunyanes. (…) La fusta de cedre procedeix d’una muntanya anomenada Líban. El poble assiri l’ha portada a Babilònia i, des de Babilònia, els caris i els jonis l’han feta arribar a Susa. La fusta de iaka ha estat portada de Gandara i de Carmània. L’or, de Sardes i de Bactriana (…), el lapislàtzuli i la cornalina (…), de Sogdiana, i les turqueses, de Khorasan. La plata i l’eben han arribat d’Egipte. L’ornamentació amb què s’ha embellit la muralla ha estat portada de Jònia. L’ivori que s’ha fet servir ha vingut d’Etiòpia i d’Aracòsia. I les columnes de pedra s’han portat d’Elam. Els pedraires que han tallat la pedra eren jonis i lidis. Els joiers que han treballat l’or eren medes i egipcis. Els que han treballat la fusta, de Lídia i d’Egipte. Els que han fabricat els tovots eren de Babilònia. Els que han embellit la muralla, medes i egipcis. Diu Darius el Rei: es va ordenar que a Susa es fes una obra meravellosa. I una obra meravellosa s’ha fet! Que Ahura-Mazda em protegeixi i protegeixi el meu pare Hystaspes i el meu poble!»
(Inscripció de Darius I. Susa, palau reial aquemènida. Segles VI-V a.C.)
A la Banda Sonora, una selecció de música iraní per triar i remenar. I si us agrada la musica mes tradicional, no us perdeu el Zarbi (instrumental) interpretat per Faryad.


1 thought on “De vacances a l’Iran !”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *