Sopa freda de síndria i tomàquet amb mató i oli de menta

Sopa freda de síndria i tomàquet amb mató i oli de menta

Ahir va començar oficialment l’estiu i la calor ja s’ha instal.lat a casa. Guardem les receptes de cullera, les sopes calentes, els guisats i ens decantem per les sopes fredes i refrescants. Avui, pel menú del dinar de familia amb la tieta Maria, he optat per una recepta que originalment la va crear en Ferran Adrià (aquí hay nivel !) però que l’he modificat segons la recepta del blog Cuina Cinc:  Sopa de síndria i tomàquet amb ricotta. La veritat és que va estar molt bona i la repetirem segur aquest estiu.

Necessitarem
500gr de síndria (sense pell ni llavors)
500gr de tomàquet madur
250gr de mató
oli d’oliva verge
sal i pebre
Menta fresca

Rentem i escaldem els tomàquets. Els pelem
Traiem la pell i les llavors de la síndria i la tallem a trossos
Triturem els dos ingredients junts, ho salpebrem, colem la sopa  i ho reservem a la nevera

Treballem el mato amb una espàtula , afegim una mica d’oli, sal i pebre fins que tinguem una pasta cremosa. Amb dues culleres fem porcions en forma de croqueta. D’això se’n diu “quenelle“.

Oli de menta
Escaldem la menta fresca i de seguida es posa en un bol amb aigua i gel per que no perdi el color. Un cop freda, s’asseca i la triturem amb oli d’oliva suficient per cobrir-la.  Es rectifica de sal i pebre. El podem posar en un biberó de cuina per fer un dibuix sobre la sopa.

Servim la sopa amb una quenelle de mató. Al voltant es posa unes gotes d’oli de menta. Senzill, oi?

I pel maridatge d’avui, la Paloma ens diu: este entrante tan refrescante y veraniego se merece un novio que le siga el rollo. EL NOVIO PERFECTO es una buenísima opción. Es un vino blanco suave y ligeramente dulce de la zona de Valencia elaborado con uva Moscatel y Viura. Te seducirá.

A la Banda Sonora, una cançó descoberta per casualitat. Let the Happiness In de David Sylvian  (Secrets of the Beehive, 1987)