Pollastre tandoori amb basmati

Pollastre tandoori amb basmati
El tandoor és un forn d’argila de forma cilíndrica que cuina els aliments amb carbó vegetal, típic de la regió del Panjab (nord de l’Índia i el Pakistan). Pot arribar a una temperatura de 480º i fa coccions lentes, entre les quals la més popular és el pa naan i el pollastre tandoori. Si en voleu saber més, teniu molta informació aquí.
I el Tandoori massala és  una barreja d’espècies que vol dir “barreja per a coure al forn tandoor”. És originària de l’Índia i el Pakistan, i encara que cada regió te la seva proporció particular, acostuma a portar coriandre, canyella, cardamom, caiena, comí, gingebre, clau, llorer, nou moscada, api, sal i oli de llimona.
Aixi, quan parlem de pollastre tandoori ens referim tant a la forma de cocció com al fet d’estar condimentat amb la barreja d’espècies. Però com que  de forns tandoor no n’acostumem a tenir a Barcelona, prepararem el pollastre tandoori amb el marinat d’espècies.

Necessitarem:
1 pit de pollastre tallat a daus
1 iogurt natural
2 culleradetes de tandoori massala

La preparació és molt simple. El dia abans barregem el iogurt i les espècies i deixem marinant el pollastre un mínim de 24 hores. Si el volem més picant, podem afegir una tercera culleradeta.
L’endemà, coem el pollastre recobert de la salsa de iogurt o al forn o directament a la graella. Hi afegim una miqueta d’oli per ajudar a que quedi torrat. Hem de vigilar que quedi cuit però no ressec. Ho podem servir acompanyat d’arròs basmati.
Namasté

Per al maridatge del  pollastre tandoori amb arros basmati la Paloma en recomana:  Es un plato muy especiado por lo que necesitamos un tinto pobre en tanino y con cierta acidez. Le viene muy bien GONZO 2011, un tinto de viñedos viejos de garnacha de la zona de Toledo. de la Denominación de Origen Méntrida, complejo y mineral, muy pulido y poco estrucurado. ¡A disfrutar!

A la Banda Sonora d’avui, Homelands de Nitin Sawhney. Bases hindús passades pel jazz britànic.  (Café Del Mar – Vol. 6, 1999)