Pollastre tandoori amb basmati

El tandoor és un forn d’argila de forma cilíndrica que cuina els aliments amb carbó vegetal, típic de la regió del Panjab (nord de l’Índia i el Pakistan). Pot arribar a una temperatura de 480º i fa coccions lentes, entre les quals la més popular és el pa naan i el pollastre tandoori. Si en voleu saber més, teniu molta informació aquí.
I el Tandoori massala és una barreja d’espècies que vol dir “barreja per a coure al forn tandoor”. És originària de l’Índia i el Pakistan, i encara que cada regió te la seva proporció particular, acostuma a portar coriandre, canyella, cardamom, caiena, comí, gingebre, clau, llorer, nou moscada, api, sal i oli de llimona.
Aixi, quan parlem de pollastre tandoori ens referim tant a la forma de cocció com al fet d’estar condimentat amb la barreja d’espècies. Però com que de forns tandoor no n’acostumem a tenir a Barcelona, prepararem el pollastre tandoori amb el marinat d’espècies.
Necessitarem:
1 pit de pollastre tallat a daus
1 iogurt natural
2 culleradetes de tandoori massala
La preparació és molt simple. El dia abans barregem el iogurt i les espècies i deixem marinant el pollastre un mínim de 24 hores. Si el volem més picant, podem afegir una tercera culleradeta.
L’endemà, coem el pollastre recobert de la salsa de iogurt o al forn o directament a la graella. Hi afegim una miqueta d’oli per ajudar a que quedi torrat. Hem de vigilar que quedi cuit però no ressec. Ho podem servir acompanyat d’arròs basmati.
Namasté
Per al maridatge del pollastre tandoori amb arros basmati la Paloma en recomana: Es un plato muy especiado por lo que necesitamos un tinto pobre en tanino y con cierta acidez. Le viene muy bien GONZO 2011, un tinto de viñedos viejos de garnacha de la zona de Toledo. de la Denominación de Origen Méntrida, complejo y mineral, muy pulido y poco estrucurado. ¡A disfrutar!
A la Banda Sonora d’avui, Homelands de Nitin Sawhney. Bases hindús passades pel jazz britànic. (Café Del Mar – Vol. 6, 1999)
I am sorting out relevant information about gate io recently, and I saw your article, and your creative ideas are of great help to me. However, I have doubts about some creative issues, can you answer them for me? I will continue to pay attention to your reply. Thanks.
I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!