Coc ràpid d’albercocs

Coc ràpid d’albercocs

Aquesta època de l’any comença a arribar la fruita bona. Entre les meves predilectes, hi han els albercocs i les cireres. Es costum fer-ne coques, com a les Illes, on són típiques les coques “tovades” que es fan amb farina de força i que s’han de deixar llevar.

Però pel comiat de la nostra companya Cris que marxa dels Estudis (molta sort, bonica !) no tenia pas temps de deixar reposar la massa i per això he cercat una coca d’albercocs que és fes mes depressa. He trobat la recepta de la Coca d’albercocs frescos que apareix al llibre Les postres i els pastissos de l’àvia de Jaume Fàbrega, però l’he acabat de fer a la meva manera. I el resultat ha estat molt bó !

Necessitarem
2 mides de sucre (l’original deia 3, però jo també crec que era massa dolça. Gràcies Francesc !)
3 ous
1 iogurt natural
1 mesura d’oli de gira-sol
1/2 mesura d’Anís de El Mono
3 mides de farina
1 sobre de llevat Royal
10 o 12 albercocs (depèn de la mida del motllo)
canyella en pols, sucre i un rajolí d’anís per marinar els albercocs

Primerament, partim els albercocs per la meitat, els espinyolem i els deixem macerar una mitja hora en un plat amb un parell de cullerades de sucre, un polsim de canyella i un raig d’Anís del Mono.(que es el que tardarà a reposar la massa de la coca)

A banda, blanquegem els ous i el sucre. Afegim (en aquest ordre) el iogurt, l’oli i l’anís i ho barregem ben be. Finalment afegim la farina amb el llevat i un pessic de sal passada pel tamisador (o un colador).

Ho deixem reposar una mitja horeta. Col·loquem els albercocs en fileres amb la concavitat del pinyol cap avall. Ho empolsinem de sucre i canyella i ho coem al forn a 180º una mitja hora (fins que al punxar l’agulla surti neta).

I la Paloma ens diu: Por otra parte está claro que te gustan los dulces. Vamos a ver que le ponemos…..LUSTAU CREAM EAST INDIA, un generoso dulce de calidad excepcional con un toque salado a la vez que tenemos a la vuelta de la esquina. De gran prestigio internacional, merecería mayor atención en el mercado nacional. Le irá muy bien a este Bizcocho de albaricoque tan apetitoso.

A la Banda sonora, avui una versió de La Vie en Rose, interpretada per la grandíssima Melody Gardot (The Absence, 2012). Sobren adjectius.