Salsa pesto

Salsa pesto
 El pesto és una salsa típica de la Ligúria (Itàlia) feta amb alfàbrega fresca, oli, all, pinyons i formatge. El nom “pestó” ve del genovès  “pestare”, que vol dir moldre o aixafar en un morter. Per tant, és en el morter on aconseguim la correcta textura del pesto, encara que si no ens en sortim, ens podem ajudar de la trituradora.

La Salsa pesto comme il faut, s’ha de fer utilitzant productes italians. Ara bé, podem fer una versió nostrada que resultarà ben gustosa.

Necessitarem
Un manat d’alfàbrega
40 gr. de pinyons
2 grans d’all
oli d’oliva
Formatge parmesà ratllat

En primer lloc, pelarem i aixafarem els grans d’all en el morter i quan ja s’ha fet una pasta, afegirem el grapat de pinyons i seguirem triturant. Un cop ja han sortit l’oli dels pinyons, afegirem les fulles d’alfàbrega fresca (els puristes diuen que nomes serveixen les mes menudes). Aquí és on jo acabo fent servir el minipímer perque triturar les fulles amb la ma de morter té la seva dificultat.

Un cop ja tenim la pasta feta anem afegint l’oli mica a mica mentre anem remenant per a emulsionar la salsa. Finalment hi afegim el formatge parmesà ratllat al gust.

Es conserva dies a la nevera, coberta d’oli, però el millor és menjar-la acabada de fer.

I avui a la Banda Sonora, una cançó tan fresca com el pesto: Raspberry Beret de l’artista abans anomenat Prince (Around the World in a Day, 1985)