Farcellet de sobrassada i mandarina

Farcellet de sobrassada i mandarina

Vaig aprendre aquesta recepta al Taller de rebosteria salada de l’Espai Cuina’m del Mercat de la Vall d’Hebrón i em vaig prometre que la faria a casa. El gust cítric de la mandarina atempera el gust fort de la sobrassada i fa una combinació sorprenent. L’embolcall amb pasta fil.lo acaba d’arrodonir el mos, que ens pot funcionar perfectament com a entrant i fins i tot com a pica-pica en un pícnic, ara que ve el bon temps.

Necessitem per a 6 farcellets
100gr de sobrassada
la pell ratllada de dues mandarines
24 quadradets de pasta fil.lo de 12 x 12 cm
Mantega per pintar

Barregem la sobrassada amb la pell de la mandarina i fem unes boletes petitones. A banda, anem tallant els quadradets de pasta fil.lo i els anem superposant fins a quatre capes, pintant amb mantega entre capa i capa.

Anem posant els quadrats de pasta fil.lo dins d’un motllo de magdalenes petites i els anem farcint amb la boleta de sobrassada i mandarina.

Tanquem el farcellet i els coem al forn a 180º uns cinc minuts. I ja està: senzill i sorprenent.

I aquest cop el maridatge és un repte ja que la sobrassada te un gust fort i és molt grassa. Pero les cracks d’Andana Enoteca tenen propostes per tot. I així ens comenten: Pensamos que le va estupendamente un buen Fino como por ejemplo FINO JARANA de Bodegas Lustau, criado con el sistema tradicional de soleras y criaderas en botas de roble americano . El alcohol (15% vol) ayuda a limpiar la sensación grasa que aporta la sobrasada. ¡Se me hace la boca agua!

A la Banda Sonora, la [Per]versió d’Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien a Digue’m que m’estimes.