Bunyols de bacallà de la Isa

Bunyols de bacallà de la Isa

Aquest post, és el resultat d’una feliç coincidència, d’un retrobament amb les meves companyes d’escola que s’han transformat en una col.lecció de senyores estupendes. En el darrer dinar a casa de la Isa, vam menjar uns bunyols de bacallà tan sensacionals que no he parat fins aconseguir la recepta, i fins que l’he pogut fer i comprovar que surten igual de bons.

Però aqui no acaba la col.laboració. També he retrobat a la meva amiga Paloma que va ser la primera dona enòloga a l’Estat espanyol i que en sap un munt de vins. I com que jo no en sé gens de vins, li he demanat que s’incorpori al Cuinejar, proposant un maridatge adequat per a cada plat. A partir d’ara, ella ens suggerirà un vi per a cada recepta, que enllaçarem a la seva pàgina web Andana Enoteca on també hi trobareu tota mena de consells i recomanacions relacionats amb el món del vi. Benvinguda, Paloma, i gràcies per apropar-nos a aquest món fascinant !

Ens estrenem amb aquests bunyols senzills i gustossissims, dels quals mai en tindries prou , us  ho asseguro.

Necessitem
200gr de bacallà esqueixat
2 ous
200 ml de llet
200 gr de farina
1 culleradeta de llevat Royal
2 alls picadets
Julivert picat al gust
Sal -si cal- i oli per fregir

Primerament, per dessalar el bacallà,  el deixem en remull amb abundant aigua freda, 24 hores a la nevera.

L’endemà, l’assequem i el piquem, juntament amb els grans d’all i el ramet de julivert. Separem els rovells de les clares dels ous i les reservem.

A banda, barregem en un bol la farina, el llevat, la llet i el rovell dels ous i ho remenem enèrgicament fins que quedi una massa lligada. Hi afegim la barreja de bacallà, alls i julivert.

A banda, muntem les clares a punt de neu i les afegim a la barreja

Agafem una culleradeta de moka -petitona, perque si no els bunyols quedem molt grans- i anem posant bocinets de massa en un cassó amb oli molt calent. Un cop estan daurats, els posem a escòrrer sobre paper de cuina. I ens els cruspim ben calents.

La Paloma ens proposa maridar-los amb un vi blanc: el Luna Beberide Godello 2013, un vi del Bierzo fresc i amb una lleugera amargor molt agradable. Ella diu: Una uva que me gusta mucho y también gusta mucho a todo el mundo (no siempre coincide).

I a la Banda Sonora d’avui un homenatge a un dels grans que ens ha deixat aquesta setmana: Paco de Lucía amb el seu Entre dos Aguas (1976)

Imprimeix
Subscriu-te!
Facebook
Twitter
Visit Us
Instagram
Pinterest


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *