Pannacota amb salsa de fruits del bosc

Pannacota amb salsa de fruits del bosc
Avui hem dinat les nenes del Virtèlia, les amigues que van anar a l’escola juntes. Des de que ens hem retrobat, ens anem trobant en cases diferents i fem el sistema que cadascú porta alguna cosa per compartir.   I com que cada vegada ens agrada mes el dolç a totes plegades, jo he optat per contribuir amb una pannacota amb salsa de fruits del bosc, recepta de la meva amiga Elisenda.
La pannacota és un postre italià, una mena de flam o quallada de nata cuita. S’acostuma a acompanyar amb alguna mermelada de fruits vermells. La combinació és molt bona i sempre ve molt de gust. I és força senzilla de preparar, de veritat.
Necessitem
Per la pannacota
500ml de nata líquida per muntar
5 fulls de gelatina
Un canó de canyella o mitjà beina de vainilla
80 gr de sucre
2 cullerades de licor: anís, manzanilla, conyac… Opcional i al gust
Per la salsa de fruits del bosc
200 gr de fruits del bosc. Van molt bé els de La Sirena.
80 gr de sucre
30 gr d’aigua
 
Posem en remull els fulls de gelatina
Posem a bullir a foc fort la nata amb la canyella o la vainilla. Durant cinc minuts no parem de remenar, evitant que surti del cassó. Ho retirem.
Un cop a fora, afegim el sucre i el licor i el seguim remenant uns tres minuts. Finalment, afegim els fulls de gelatina escorreguts i ho acabem de barrejar mig minut més. 
Aboquem la barreja en motllos individuals -flaneres, pots de vidre- i ho deixem quallar a la nevera un mínim de cinc hores.
 
Per a fer la salsa, senzillament deixem descongelar els fruits del bosc i els fem coure amb el sucre i l’aigua durant cinc minuts a foc alt, sense deixar de remenar. Un cop cuit, ho retirem i ho triturem amb el minipímer.
 
Servim la pannacota freda amb una capa de salsa cobrint la superfície.
I com a Banda Sonora, Ruby Tuesday dels Rolling Stones.  Encara que és del 1966, el meu primer any de cole, a dia d’avui manté una absoluta vigència. Com les amigues retrobades.