Cigrons torrats amb espècies. Gran recapte 2013

Cigrons torrats amb espècies. Gran recapte 2013

Com cada any, els Bancs d’Aliments de Catalunya organitzen El Gran Recapte amb l’objectiu de recollir 3.000.000 kg d’aliments bàsics per ajudar al 20% de la població de Catalunya que viu per sota del llindar de la pobresa.

Des del mon del blocaires catalans donem un suport incondicional a aquesta acció de quatre maneres diferents:

I aqui està la meva. Una recepta senzillísima que pot servir com un pica-pica saboròs o un acompanyament.

Necessitem: 
200 gr de cigrons cuits escorreguts
Un raig d’oli d’oliva
Sal
Barreja d’espècies:

  • Ras El Hanout: Comí, coriandre, cardamom i pebre negre
  • Garam Masala: canyella, clau, nou muscada, pebre negre i cardamom
  • Mediterrània: sal, pebre vermell/pimentó, orenga i pebre negre.
  • o inventeu les combinacions que us agradin mes afegint les espècies del vostre gust: chili, coriandre, sal d’all, gingebre, nou muscada…..
Per a fer el meu jo he utilitzat el Ras El Hanout, que és la barreja que s’utilitza per a fer falafels. La preparació és molt senzilla.

Escorrem els cigrons, els rentem amb aigua abundant i els assequem amb paper de cuina. Els posem en un bol i hi posem un rajolí d’oli, remenant perquè quedi ben repartit

Hi afegim dues culleradetes de la barreja d’espècies triada. Ho remenem ben be i ho deixem reposar uns 10 minuts tapat amb paper film perque els sabors s’impregnin.
Un cop esta ben macerat, els repartim sobre un paper de forn a la safata de manera que no estiguin amuntegats. Els coem al forn a temperatura mitjana (180º) fins que estiguin ben cruixents i torradets

I a la Banda Sonora d’avui, una cançó que a mi em dona un bon rotllo especial, desitjant que algun dia no siguin necessaris els Bancs d’Aliments perquè vivim en una societat mes justa, sostenible i feliç. Però fins que això no sigui possible, dedico la cançó als 15.000 voluntaris que faran possible El Gran Recapte 2013. Per a tots vosaltres, Get Happy interpretada per la meravellosa Judy Garland ( o la versió del Rufus Wainwright, que també te la seva gràcia)