Flam de castanyes

Flam de castanyes
Aquest mes, les Memòries d’una Cuinera ens proposen fer una recepta de flam. Aquest és un repte en el que m’agrada participar, tot i que sovint el dia a dia no em permet arribar a tot. Però aquest cop tot ha encaixat i participo amb una recepta d’aprofitament d’aquelles que m’agraden: un flam de castanyes per aprofitar les castanyes torrades que sobren de la Castanyada.

He adaptat les receptes del Puding de castanyes de La cuina de casa  i del  Flam de castanyes de Cuina amb compte.Però, as usual, ho he versionat a la meva manera.

Necessitem: 

300g de castanyes torrades i pelades (mes o menys)
150 grams de sucre
3 ous
500 ml de llet
Vainilla en essencia o sucre avainillat. Es pot substituir per canyella o un altre aromatitzant
Caramel líquid:
Dues cullerades de sucre blanc, unes gotes d’aigua i una mica de suc de llimona

Fem el caramel escalfant el sucre mullat amb l’aigua i les gotes de llimona i quan comença a agafar un color daurat i es va lligant el caramel, ho aboquem dins del motllo i cobrim el fons. El deixem refredar.

A banda posem a escalfar la llet amb el sucre i la vainilla. Quan arrenqui el bull ho parem i ho deixem infusionar. Hi afegim les castanyes pelades i deixem que arrenqui de nou el bull. Ho deturem i ho passem pel minipimer de manera que les castanyes quedin en forma de puré i barrejades amb la llet. En cas que no disposem de castanyes ja torrades, les hem d’escaldar prèviament per a pelar-les amb facilitat i les coem dins de la llet ensucrada fins que siguin toves.

Barregem tota aquesta preparació amb els ous batuts i ho aboquem dins del motlle que prèviament haviem preparat amb el caramel.

Ho coem al forn al Bany Maria fins que hagi quallat. Ho deixem refredar abans de desenmotllar-lo.

El podem servir amb nata o una bola de gelat d’acompanyament.  .

I com que aquesta recepta és una “versió” del flam tradicional , per la Banda Sonora he triat una altra versió que m’ha captivat. King of Pain dels Police cantat per l’Alanis Morissette. Encara que la versió Live a Berlin que es marca l’Sting amb la Royal Philharmonic Concert Orchestra tampoc esta gens malament.