Gelat de dulce de leche

Gelat de dulce de leche
Tenim novio argentí afillat a casa. És un bon nano, té una paciència de sant amb ma filla i a sobre cuida a la “sogra” portant de Mar del Plata un pot de dulce de leche guardonat amb el títol de “Mejor Dulce de Leche 2013”. Poca broma !

Com que utilitzar el dulce de leche per untar a les torrades està fora dels nostres costums culinaris -nosaltres som més de Nocilla–  vaig pensar a fer un gelat com els que havíem tastat a Argentina. Bé, ens realitat ens en vam fer farts a la Heladeria a La Americana, la De Gral Lopez a Santa Fé. I per acabar-ho d’arrodonir, amb unes gotetes de xocolata amarg per trencar la dolçor absoluta. Existeixen diverses receptes de gelat de dulce de leche a la Xarxa, com la d’Euroresidentes i la de Directo al Paladar, peró jo he fet la meva versió sense afegir ni un gram de sucre.

Necessitarem
Un pot de dulce de leche de 400 gr
4 ous
200 ml de nata líquida
Gotes de xocolata negra

Deixatarem el dulce de leche en la nata líquida i ho barrejarem amb els rovells batuts. Ho escalfarem sense deixar que arrenqui el bull i sense deixar de remenar fins que la crema espessi. Ho retirem del foc i ho deixarem refredar.
A banda muntarem les clares a punt de neu i les incorporarem a la crema quan ja estigui freda. Ho deixarem refredar a la nevera i llavors ja ho podrem posar a la geladora.
Quan la crema de dulce de leche ja estigui bastant lligada, afegirem les gotes de xocolata negra perquè quedin ben repartides però no es dissolguin.
A la Banda Sonora, una peça de tango electrònic dels Gotan Project: Vuelvo al Sur. Música interessant i desconeguda a casa nostra.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *