Börek amb formatge feta

Börek amb formatge feta
Hola, hola…..ja fa una setmaneta que he tornat d’Anatòlia i ja comença a ser hora de desempolsar el blog. A més he promès un dinar turc als companys de viatge i hauré d’anar provant les receptes mica a mica, abans d’atrevir-me a cuinar per a la tropa.
I per això, començaré per un plat típic i senzill de la cuina turca: el börek  De fet, se’n troben a molts països que formaven part de l’Imperi Otomà amb petites variacions del nom, com Burek a Serbia, Boureka a Israel o Byrek a Albània. Son una mena de farcells de pasta fil.lo -yufka a Turquia- farcits de les coses més variades: formatge, carn picada o espinacs… El que avui preparo és un dels més habituals: el su böreği (“börek d’aigua”) i està elaborat amb formatge Beyaz Peynir que s’assembla molt al feta.
Podem trobar diverses versions a la xarxa com la d’Alexia Bakecelona o la d’Ümit Hussein però més o menys diuen el mateix.

Necessitarem:
200 gr de formatge feta
1 ou batut
Julivert picat al gust
Pebre mòlt
Un raig d’oli d’oliva
Pasta fil.lo – o brick

Batem l’ou i el barregem amb el julivert picat, el formatge esmicolat amb els dits i el pebre mòlt.
A banda, superposem capes de la pasta fil.lo pintant amb oli entre capa i capa. Si fem servir la brick, amb un parell n’hi haurà prou. Ho farcim amb la pasta de formatge i ho emboliquem en forma de rotllo.
Ho posem al forn pre-escalfat a 180ºC sobre un paper de forn i ho coem fins que esta ben daurat. Ho deixem refredar i el tallem a rodelles.

Com a Banda Sonora, Love Song de Sara Bareilles. Perquè és un bon moment per escoltar una canço d’amor, no?Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *