Börek amb formatge feta

Börek amb formatge feta
Hola, hola…..ja fa una setmaneta que he tornat d’Anatòlia i ja comença a ser hora de desempolsar el blog. A més he promès un dinar turc als companys de viatge i hauré d’anar provant les receptes mica a mica, abans d’atrevir-me a cuinar per a la tropa.
I per això, començaré per un plat típic i senzill de la cuina turca: el börek  De fet, se’n troben a molts països que formaven part de l’Imperi Otomà amb petites variacions del nom, com Burek a Serbia, Boureka a Israel o Byrek a Albània. Son una mena de farcells de pasta fil.lo -yufka a Turquia- farcits de les coses més variades: formatge, carn picada o espinacs… El que avui preparo és un dels més habituals: el su böreği (“börek d’aigua”) i està elaborat amb formatge Beyaz Peynir que s’assembla molt al feta.
Podem trobar diverses versions a la xarxa com la d’Alexia Bakecelona o la d’Ümit Hussein però més o menys diuen el mateix.

Necessitarem:
200 gr de formatge feta
1 ou batut
Julivert picat al gust
Pebre mòlt
Un raig d’oli d’oliva
Pasta fil.lo – o brick

Batem l’ou i el barregem amb el julivert picat, el formatge esmicolat amb els dits i el pebre mòlt.
A banda, superposem capes de la pasta fil.lo pintant amb oli entre capa i capa. Si fem servir la brick, amb un parell n’hi haurà prou. Ho farcim amb la pasta de formatge i ho emboliquem en forma de rotllo.
Ho posem al forn pre-escalfat a 180ºC sobre un paper de forn i ho coem fins que esta ben daurat. Ho deixem refredar i el tallem a rodelles.

Com a Banda Sonora, Love Song de Sara Bareilles. Perquè és un bon moment per escoltar una canço d’amor, no?