Farcellets de mango i pasta fil·lo

Farcellets de mango i pasta fil·lo

[Aquest és un post escrit mano a mano amb el meu amic Amadeu.
En negre, les seves intervencions; en blau les meves]

Diuen que experimentar a la cuina, perpetrant plats gustosos i amb un mínim d’originalitat és una dèria que promou tant el creixement personal com el desenvolupament de les relacions socials. És un fet. D’una banda regales a les amistats amb àpats interessants (i, ocasionalment, alguna salmonel.losi o intoxicació boletaire…). De vegades els condemnes a provar coses immenjables on es demostra qui son els amics de veritat. Va com va

D’altra banda, fas bones migues amb grillats que, com tu, tenen aquesta malaltissa obsessió per remenar cassoles i alimentar amics afamats. Dios los cria y ellos se meten en la cocina…

És degut a això, que la Laura de Cuinejar, i l’Amadeu de LaFábricaDeCemento, vàrem tenir el gust de celebrar fa unes setmanes les “Primeres Jornades conjuntes gastronòmiques de: tu, què portem de postres a ca la Caty?” en que varem intentar perpetrar una tatin de mango, però degut a un error tècnic dels ineptes de la Fàbrica, que no valen per res, i es varen equivocar al comprar la pasta, varem tenir que improvisar. Bé, d’això se’n diu amnèsia selectiva creativa i proposa reptes ben interessants. Amadeu, ens fem grans…. Això tu, jo em faig ample…

Teníem davant nostre el desafiament de dos mangos excel.lents i un inapropiat paquet de pasta filo… però com que som valents i/o agosarats, i només teníem dues horetes per solucionar el compromís, varem optar per tirar pel dret e inventar-nos una mena de baclaves de mango. Be, la idea era fer farcellets de mango, però el tema empaquetat va mostrar ser més complicat del que pensàvem.

Al principi ens van sortir tant desiguals que pensàvem titular-les com “Esquizofrènia deconstructiva de pastelets semiorientals farcits de mango” (jo soc incapaç de pensar una frase així !) Al final, però, en varem anar aprenent i ens van sortir aquestes baclaves, que van quedar boníssimes, elles, nosaltres com a bons cuiners i les nostres amigues la Lupe i la Caty admirades de les nostres habilitats…. Crec, per cert que la Caty ja ha tornat a fer la recepta per a unes altres amigues… (bon símptoma!).

I ja sense més prevaricacions us deixo amb l’amiga Laura que us explicarà què cal i cóm s’ha de procedir per fer-les… Que les gaudiu!

Uff, sempre em toca a mi la part didàctica. Coses de l’ofici. A veure, necessitarem:

2 mangos ben hermosos
Un paquet de pasta fil.lo
150 gr. de mantega
Sucre moré
Pebre negra
i un grapadet de llavors de sèsam
o una mica de sucre glas, per decorar.

Pelem i tallem el mango a bocins i el posem en una paella amb la mantega i el sucre i l’anem caramel.litzant lentament. Un cop ja fet, el deixem refredar una miqueta i retirem el mango. (La barreja de sucre i mantega sobrera es pot fer servir per a fer galetes, simplement afegint farina blanca i deixant reposar la massa en forma de rul.lo a la nevera. Es talla a rodelles i es cou al forn.

A banda, agafem una làmina de pasta fil.lo, la pintem amb mantega fosa i la pleguem de manera que quedin tres o quatre capes superposades. Fem servir la superfície com a embolcall del farcellet: el farcim amb una cullerada de mango caramel.litzat i el pleguem de la manera i el pleguem de la manera que se’ns acudeixi: com un caneló, en forma de triangle, com un paquetet rectangular… Pintem la superfície del farcellet amb més mantega fosa.

Ho coem al forn a uns 180º fins que està ben daurat i cruixent. Se serveix preferentment tebi. Per a golafres, es pot acompanyar de gelat de vainilla o nata muntada.

I de Banda Sonora, la que escoltavem mentre trastejàvem per la cuina: September dels Earth, Wind & Fire18 thoughts on “Farcellets de mango i pasta fil·lo”

 • I found your blog web site on google and verify a few of your early posts. Continue to maintain up the superb operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN News Reader. In search of ahead to reading extra from you afterward!?

 • Can I just say what a reduction to find somebody who really knows what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know learn how to convey a difficulty to mild and make it important. More individuals have to learn this and perceive this aspect of the story. I cant imagine youre not more popular since you definitely have the gift.

 • When I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a remark is added I get 4 emails with the same comment. Is there any way you possibly can take away me from that service? Thanks!

 • I want to convey my love for your kind-heartedness for individuals who need help with this important question. Your very own commitment to getting the solution all over came to be certainly good and have consistently encouraged guys and women just like me to arrive at their ambitions. Your amazing warm and helpful hints and tips signifies this much to me and a whole lot more to my fellow workers. Thanks a ton; from each one of us.

 • I was more than happy to search out this internet-site.I needed to thanks for your time for this excellent learn!! I undoubtedly having fun with every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

 • After I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any way you’ll be able to remove me from that service? Thanks!

 • Good post. I be taught something tougher on totally different blogs everyday. It would at all times be stimulating to learn content material from other writers and apply somewhat one thing from their store. I抎 prefer to make use of some with the content material on my blog whether you don抰 mind. Natually I抣l offer you a link in your net blog. Thanks for sharing.

 • I am usually to blogging and i actually respect your content. The article has actually peaks my interest. I am going to bookmark your site and preserve checking for new information.

 • An interesting dialogue is price comment. I feel that it is best to write more on this matter, it may not be a taboo subject but typically persons are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

 • There are actually lots of particulars like that to take into consideration. That is a nice level to carry up. I provide the ideas above as basic inspiration but clearly there are questions like the one you deliver up the place an important thing will likely be working in sincere good faith. I don?t know if best practices have emerged around issues like that, however I am positive that your job is clearly identified as a fair game. Both girls and boys feel the affect of only a moment抯 pleasure, for the rest of their lives.

 • I used to be very pleased to find this web-site.I needed to thanks to your time for this glorious learn!! I positively enjoying each little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

 • I抦 impressed, I need to say. Actually hardly ever do I encounter a weblog that抯 both educative and entertaining, and let me inform you, you have got hit the nail on the head. Your thought is excellent; the problem is one thing that not sufficient people are talking intelligently about. I am very completely happy that I stumbled across this in my seek for something referring to this.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *