Pa de plàtan amb gotes de xocolata

Pa de plàtan amb gotes de xocolata

El Banana Bread és una recepta típica nord americana. De fet, és un dels pastissos estrella dels Starbucks. La primera menció apareix durant els anys de la Gran Depressió als USA, quan calia inventar maneres d’aprofitar el menjar i no llençar res. De fet, els americans que se les pensen totes, han instaurat el National Banana Bread Day, que se celebra cada 23 de febrer.

I és que és una recepta que aprofita aquells plàtans madurs que se’ls hi ha posat la pell negra i no venen de gust. És una recepta no massa dolça que funciona bé per esmorzar o berenar.

A la xarxa hi ha infinitat de receptes i variants: amb anous, nous de Pecan, gotes de xocolata… Posats a fer, en trio dues: una del blog Recetas de rechupete , i l’altra, un programa de TV de la Martha Stewart amb -ni mes ni menys- que Hugh Jackman de convidat !!!

Necessitarem
4 ous
150 gr de sucre blanc
100 gr de sucre moré
80 ml d’oli de girasol
4 o 5 plàtans madurs
200 de farina blanca
1 sobre de llevat Royal
Un pessic de sal
100 gr de gotes de xocolata negra

Es baten els ous i els dos tipus de sucre amb les varetes, incorporant aire fins que dobli el volum. Incorporem l’oli -en la recepta original utilitzen mantega- i ho seguim batent fins que està ben emulsionat.

S’afegeix la farina, la sal i el llevat amb la llengua pastissera i es barreja be fins aconseguir una massa espessa i homogènia. Afegim els plàtans aixafats -si volem trobar textures, ho fem amb forquilla. Sino amb el minipimer. Finalment hi aboquem les gotes de xocolata o les anous.

Preparem un motllo de plumcake amb mantega i farina empolsinada i hi aboquem la barreja. Ho enfornem a forn mitjà a 180 uns 45 minuts.

Un cop cuit, ho deixem refredar abans de desemmotllar.

I a la Banda Sonora, una melodia d’aquells anys: Didn’t Leave Nobody But The Baby, la canço de les sirenes de la magnífica pelicula dels germans Coen O Brother, Where Art Thou?