Pa de motllo amb pipes, sèsam i rosella

Pa de motllo amb pipes, sèsam i rosella

Jo segueixo duro que duro amb el tema pa. Aquest cop he partit de la recepta del mestre Jordà de Pa de motllo amb ànet (p. 78 de la “bíblia” Panes Creativos) i m’he atrevit amb un pa bàsic, on la gràcia ve donada per la incorporació de llavors: pipes pelades, sèsam torrat i llavors de rosella.

Va sortir un pa molt gustós però força atapeit, al qual li faltava esponjositat pel meu gust. Els meus amics Caty, Amadeu i Lupe se’l van menjar disciplinadament i van dir que estava molt bó. El que han de fer els amics ! 🙂 Però malgrat tot, el toc de les llavors li donava un sabor especial i segur que el tornaré a fer ben aviat

Necessitarem
250 gr de farina de força
80 gr de llet
60 gr d’aigua
50 gr de mantega pomada
15 gr de sucre (jo l’he posat morè)
15 gr de llevat fresc
5 gr de sal
Un grapat de pipes pelades.
Llavors de sèsam i de rosella

Es barregen i pasten suaument tots els ingredients, menys la mantega i el llevat i les pipes, que s’afegeixen al final quan la massa ja està igualada.

Continuem el pastat, alternant pastats d’un minut i reposos de cinc. Quan n’hem fet tres ho deixem reposar 20 minuts

Desprès d’aquest temps, fem una barra de la longitud del motllo i la posem a dins. Ho tapem amb un drap i ho posem en un lloc protegit de les corrents d’aire. Hem d’esperar que dobli el seu volum i que ocupi, aproximadament, 2/3 de l’alçada del motllo.

Li fem uns talls en diagonal amb la ganiveta i ho empolsinem de llavors de sèsam i de rosella. Per facilitar que les llavors queden enganxades, podem humitejar la barra

Ho coem al forn ben calent (si cal hi posem glaçons al forn per a crear humitat) fins que el pa està daurat. Un cop cuit el desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.

I a la Banda sonora, una de les peces més corals de Els Miserables, dedicada a tots aquells que van lluitar pel pa, la llibertat i la dignitat de l’home: One Day More.