Conill al cava esbravat

Conill al cava esbravat

Gràcies a la meva amiga Ona, he recuperat una de les primeres receptes que vaig penjar al blog. Les fotos s’havien perdut i no havia pas música per acompanyar, pero la recepta segueix funcionant de perles.

Per un dissabte post-nevada, he pensat que seria un plat que vindria molt de gust. I de passada, he rentat la cara al post !

Aqui va el post original:
Les restes del dinar de Nadal encara donen voltes per la cuina de casa. I queden dues ampolles mig buides de Juvé y Camps, Cinta Púrpura Reserva i Cava Almirall. Esbravades, però fan de mal tirar.

He recorregut als bons consells de la Mireia Carbó i del seu infalible “La cuina dona joc“. D’allí he agafat la recepta del Conill a la sidra i l’he adaptat per utilitzar les mitges ampolles de cava i quatre cosetes que tenia a la nevera. I aquí tenim la recepta de conill al cava esbravat, que està per a sucar-hi pa.

Ingredients:
1 conill a trossos (també es pot fer amb pollastre)
3 cebes
2 grans d’all
1/2 poma
1 culleradeta de mantega
oli, sal i pebre
mitjà ampolla de cava (pot estar esbravat)

Es passa el conill per la paella amb l’oli i una cullerada de mantega fins que està torrat i es retira. En el mateix oli i a foc baix es cou la ceba tallada a llunes, els alls sencers i aixafats i la poma pelada i tallada a daus.

Quan esta ben desmaiat, s’afegeix el conill i es cobreix amb el cava esbravat. Es deixa coure a foc lent durant mitja hora, fins que l’alcohol s’hagi evaporat.

Se serveix sobre un llit de ceba i poma cuita. Esta boníssim !!!

I ja que la recepta original no tenia música, no m’he pogut resistir a utilitzar com a Banda sonora Saeglópur dels islandesos Sigur Rós. (Takk, 2005)