Bescuit de taronja i xocolata

Bescuit de taronja i xocolata

Aquesta setmana he anat de corcoll perquè hem fet d’amfitrions dels equips de professors de Perú, Argentina i Madrid amb els que estem treballant en una xarxa d’antropologia visual, Visualidades compartidas, fruit d’un projecte AECID

Les sessions han estat intenses i apassionants. És un luxe aprendre al costat de gent tan interessant, generosa i brillant. I com que la meva manera de donar les gràcies és cuinant, els hi preparat un bescuit de taronja i xocolata, que hem compartit a la sessió de cloenda del Seminari. I per demanda popular, penjo la recepta per si algú s’anima a preparar-la.

Necessitem:
3 ous
125 gr de sucre
Una taronja (el suc i la pell ratllada)
60 gr de farina
1/2 sobre de llevat en pols
Làmines de xocolata
Bocins de taronja confitada
Per la cobertura
50 gr de xocolata negre

Separem les clares i els rovells i els batem amb el sucre fins blanquejar la barreja. Afegim el suc de la taronja i la seva pell ratllada. Ho barregem.

A banda, batem les clares a punt de neu (amb un pessic de sal) i les afegim amb moviments suaus a la massa, aixi com les làmines de xocolata i els bocins de pell de taronja confitada

[per a fer taronja confitada, cal agafar taronges amb la pell neta -sense haver estat tractades  quimicament-  i confitar-les a foc suau amb sucre i aigua. Prèviament les haurem escaldat tres o quatre vegades per a treure’n l’amargor. Aqui teniu molt ben explicat com confitar taronges i aquí teniu un vídeo de com confitar nomès la pell )

Aboquem la pasta en un motllo (jo l’he fet servir de 20 cm) i el coem al forn pre escalfat uns 45 minuts. Una vegada cuit, el cobrim amb xocolata fosa a tandes de 30 segons al microones i ho repartim amb una espàtula. Ho deixem refredar fins que al xocolata solidifiqui.

La gràcia d’aquest bescuit es trobar els bocinets de xocolata i de taronja confitada. Que tingui textures en definitiva. Ho podeu modificar al vostre gust o segons la vostra disponibilitat de rebost. Però la combinació taronja / xocolata em sembla força “resultona”.

I la Banda Sonora d’avui,està dedicada a les bones persones que participen al projecte:  Norma, Gisela, Maxi, Marian, Juan, Pilar (i Rafa), Begonya i Elisenda. Feeling Good, en versió del Muse (Origin of Symmetry, 2001)1 thought on “Bescuit de taronja i xocolata”

  • I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *