Gelat d’stracciatella

Gelat d’stracciatella

El gelat d’stracciatella es un dels meus preferits. El seu nom ve del terme italià stracciato, que vol dir “fet a bocins”. Consisteix en una base de gelat de nata barrejada amb petites làmines cruixents de xocolata.

Quan els blogaires de La recepta del 15 ens van proposar una recepta amb xocolata em va venir ràpidament al cap: un gelat d’stracciatella !A la xarxa hi ha moltes versions d’aquest gelat. Des de les  preparacions originals italianes com el Gelato alla stracciatella de Genovino o el  Gelato alla panna de Giallo Zafferano, a les versions locals de l’ Stracciatella de Facilisimo.com o la de La cocinita de Marisalas

Hi ha variants amb rovell d’ou i sense, amb vainilla, mes dolces o menys. Però sempre parteixen d’una combinació bàsica que és la que jo he fet servir: llet, nata, sucre i bocins de xocolata.

Ens caldrà
500 ml de nata líquida per muntar
200 ml de llet
150 gr. de sucre
1 culleradeta de sucre avainillat
4 clares d’ou
100 gr de xocolata negre

Escalfem a foc baixet la llet, la nata, els sucres. Quan esta gairebé a punt de bullir, ho retirem. A banda muntem les clares a punt de neu i les afegim a la barreja. Ho tornem a coure sense bullir a foc ben baix.. Ho retirem i ho deixem refredar, primer fora de la nevera i desprès unes hores a dins.

Quan està fred, ho posem a la geladora i ho anem emulsionant.  Agafem la presa de xocolata (jo he fet servir una xocolata al 70%, però va a gustos), la tallem a bocins i la passem per la picadora fins obtenir trossets petitons. Els afegim al gelat quan està gairebé fet i deixem que la màquina ens el barregi. Ens el podem prendre sol, espolvorejat amb cacau o acompanyant un brownie.

I que millor que una peça del gran Paolo Conte, Gelato al Limon (1975), que no parla d’stracciatella pero se li acosta força

Imprimeix
Subscriu-te!
Facebook
Twitter
Visit Us
Instagram
Pinterest


4 thoughts on “Gelat d’stracciatella”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *