Quiche de carbassó, tomàquet i pesto

Quiche de carbassó, tomàquet i pesto

Puntualment, responc a la crida dels amics de La recepta del 15, que sense por al desànim, han convocat receptes de carbassó per aquest mes d’agost. I de receptes amb carabassó n’hi ha una pila!

Costa decidir, però al final, he optat per un clàssic: una Quiche de carbassó i tomàquet  pel dinar familiar del 15 d’agost (familiarment, hem decidit anomenar-la “Quiche Victòria”)

Però se m’ha acudit donar-li “vidilla” afegint un pesto casolà que tenia fet amb alfàbrega fresca, pinyols i oli. La idea no és original al 100% ja que m’he inspirat en la Tarta de carbasso al pesto de Això no és un blog de cuina, i en la preciosa Tarta salada de verduras del blog Cocina para emancipados. Però al final ha sortit una quiche ben bona, que segur que repetirem.

Ens caldrà
1 làmina de pasta brisa congelada
2 carbassons
1 tomàquet madur mitjà
2 ous
1/2 tarrina de Philadelfia
200 ml de nata líquida
sal i pebre
Pel pesto
Alfàbrega fresca, oli d’oliva i pinyons

Per començar, prepararem la base amb pasta brisa. És més bona si la fas a ma, però la que venen congelada de La Sirena està prou be i fa el fet. La deixem descongelar i l’aplanem amb el corró. Un cop haguem aconseguit fer una circumferència, folrem el motllo (generalment rodó) , punxem la base amb una forquilla, li posem pes a sobre perquè no es deformi (una opció son cigrons o llenties seques) i ho coem al forn a uns 150 º uns 15 minuts. Ho deixem refredar.

A banda preparem la farsa. Pelem i tallem un carabassó i mig a dauets i el sofregim en una paella amb una miqueta d’oli. Tallem l’altre mig carabassó amb pell a rodanxes finetes i el reservem. Rentem i tallem el tomàquet a grills primets

Batem l’ou i el barregem amb la nata líquida i el formatge. Hi afegim els dauets de carabassó i ho posem dins de la base ja cuita. Ho introduïm al forn i ho coem a 180ª fins que la farsa comença a quallar. Llavor afegim les rodanxes de carabassó, els grills de tomàquet, ho salem i hi posem pesto per sobre.

Ho coem el temps que necessiti. Se serveix empolsinat de fulles d’alfàbrega fresca en juliana pel damunt

Bon estiu a tots !

I per un dia xafogós, una versió del gran Santiago Auserón amb la Original Jazz Orquesta de La negra flor (2007)