Rigatoni amb alberginies

Rigatoni amb alberginies

Per primer cop vaig anar al taller de cuina de la Mireia Carbó i us asseguro que no serà l’últim. Quins plats més bons i que senzill que ho fa la Mireia !

Necessitem
320 gr de rigatoni (si no en tenim ho podem substituir per macarrons o penne)
2 alberginies
800 gr de tomaquet sencer cru
200 gr de mozarella ratllada
10 fulles d’alfàbrega
1 gra d’all
Formatge parmesà ratllat
Oli d’oliva
Sal

En primer lloc tallem a daus les albergínies amb pell i tot. Les deixem escórrer durant 1/2 hora amb un grapat de sal per sobre (i així es perd l’amargor…). Quan ha passat l’estona. s’eixuguen i es fregeixen en abundant oli calent. Es reserven sobre paper absorbent.

Sofregim l’all en oli fred i s’hi afegeixen els tomàquets (triturats al gust). Es deixa coure uns 20 minuts i s’afegeixen les albergínies. Quan ho retirem del foc, s’incorporen les fulles d’alfàbrega talladetes (no han de coure), es tapa i es deixen reposar

Es cou la pasta la meitat del temps de cocció indicat a l’envàs. Es cola i es retorna a l’olla. S’hi afegeix la meitat de la salsa i es barreja.

En una safata que pugui anar al forn es posa part de la salsa, la pasta, una capa de mozzarela i es cobreix amb la resta de la salsa

Es cobreix amb parmesà ratllat i es cou al forn (calor a dalt i a baix) uns 20 minuts a 180º

I per un plat que em porta els colors i les olors de Sicília, què millor que la tremenda veu de Pietra Montecorvino, cantant Sud (2008)