Gelat d’azuki

Gelat d’azuki

Les azuquis són mongetes vermelles molt populars a la cuina japonesa. Tenen un gust dolç que les fa molt adequades com a postres. De fet es fan servir com a farciment dels dorayakis, els pastissets que menja en Doraemon, com veiem a la recepta del blog Tiritinyam.  Però jo m’he decantat per a fer un gelat de crema d’anko que pot funcionar força bé ara que ve el bon temps

Crema d’azuki (anko)
100 gr de mongetes vermelles (azukis)
80 gr de sucre
400 cc d’aigua
un pessic de sal

Es renta i es deixa una nit en remull. L’endemà es posa a bulli amb l’aigua a foc fort. Quan bull, es treu l’espuma. Un cop s’ha tret, es bull amb l’olla tapada i a foc baix durant una hora. Si cal, es va afegint aigua fins que la mongeta està ben tova. S’afegeix el sucre i la sal i s’aixafa la mongeta cuita fins que quedi un puré.

Per a fer gelat, necessitarem:
100 gr d’anko
100 ml de nata per muntar o mascarpone
50 ml de llet
S’hi pot afegir sucre, (uns 20 gr) pero jo ja el trobo prou dolç

Es barregen i es baten tots els ingredients en un bol. Un cop feta la crema s’aboca en un recipient resistent al fred i es manté una hora en el congelador. Es treu, es bat de nou i es torna a posar al congelador fins al moment de servir.

I feia dies que volia posar aquesta cançó. The Sad Skinhead de Pascal Comelade (L’argot del bruit, 2005). Divertida, insolita i diferent.