Bescuit de pastanaga i ametlla

Bescuit de pastanaga i ametlla

Un bescuit lleuger i sense greix d’aquells que gairebé no porten farina, com la Tortada de Banyoles o el Pastís humit de xocolata. La massa està feta amb farina d’ametlla i la pastanaga ratllada li dona un gust ben especial. Es sensacional d’esmorzar o acompanyant un té per berenar

Necessitarem
100 gr. de pastanaga pelada i ratllada
100 gr. de farina d’ametlla
15 gr de farina blanca
1 culleradeta de llevat
75 gr de sucre blanc
2 ous

Barregem la pastanaga ratllada, la farina d’ametlla, la blanca, el llevat i el sucre. Ho remenem ben remenat i afegim els dos rovells fins que quedi ben lligat.

A banda muntem les dues clares a punt de neu i ho incorporem suaument a la massa per evitar que baixi. Un cop esta ben remenat s’aboca en un motllo on no quedi massa alt.

Es cou a 180º en el forn prèviament calent. El podem servir opcionalment amb una cobertura de Philadelfia

*************************
Amb aquesta recepta vaig participar al repte Enfogona’t relacionat amb personatges de còmic, organitzat per la Marina i la Clara del programa de ràdio Quins fogons ! I despres de donar-hi algunes voltes, se m’ha acudit retre homenatge a un clàssic de la meva infantesa: en Bugs Bunny.

Segons expliquen, en Bugs Bunny va nèixer l’any 1940 a Brooklin (New York), fill d’almenys sis pares diferents: Ben “Bugs” Hardaway, Bob Clampett, Tex Avery, Robert McKimson, Chuck Jones i Fritz Freeleng. El seu primer curtmetratge va ser A Wild Hare de 1940, pero ha aparegut en 163 pelicules més, i va fer 3 cameos en altres sèrie. Si en voleu saber més detalls, podeu consultar la pàgina oficial de la Warner Bross

I què li pirra a en Bugs Bunny? Doncs és evident: les pastanagues !!! Per tant, he decidit de fer un cake de pastanaga i ametlla, que segur que el faria tornar boig. Però he fet algunes modificacions a les receptes base de cakes de pastanaga i enlloc de fer-lo gruixut l’he fet ben finet i amb sucre blanc per a guanyar lleugeresa.

I la Banda Sonora d’avui no podia ser una altra que la sintonia d’entrada dels dibuixos de Bugs Bunny: This is It !