Núvols

Núvols

Els núvols són una de les meves llaminadures preferides. Empalagosos i rosats són el summum de la cursileria. Els originals són típics a Nordamèrica (marshmallows) i és costum menjar-los torrats a la foguera quan es va d’acampada.

Però una bona excusa per menjar-ne és fer-ne a casa. No són gens difícils com he pogut veure al blog de El món de Juju. I m’he animat a provar-ho per així poder-ne regalar a la Sira la propera vegada que ens veiem.

Necessitem:
1 bossa (+ una cullerada) de gelatina de maduixa
2 bosses de gelatina neutra
300 gr. de sucre
200 ml d’aigua mineral
Sucre llustre (o Maizena)
(o les proporcions equivalents en menor o major quantitat)

Es posa l’aigua al foc. Quan arrenqui el bull afegim les gelatines i el sucre. Es deixa coure a foc mig 10 minuts sense parar de remenar. Un cop passats els 10 minuts, es retira el pot de foc i es deixa refredar un quart d’hora.

Es bat amb la batedora de varetes fins que agafi textura de merenga i es posa en un motllo de silicona (o en un altre pintat amb oli de girasol). Es deixa refredar unes 12 hores.

Un cop quallat, es desemmotlla la pasta obtinguda i es talla en forma de cubs. S’arrebossa amb sucre llustre o Maizena (si no es vol tan dolç)

I per una llaminadura cursi, que millor que una “tendresa” musical: Try a Little Tenderness de The Commitments (2001)