Coca de llardons

Coca de llardons

Sempre havia comprat les coques de llardons a la pastisseria i no se m’havia acudit fer-les a casa, Pero aprofitant el sopar uoqui d’aquest cap de setmana, vaig pensar que potser no seria tan difícil !

Pel que he vist, el que varia principalment és la manera com es plega i treballa la pasta de full. De vegades, s’utilitza un corró de punxar pasta, com a la recepta d’en Quim Lleonard, a Receptes.cat.  Però desprès de remenar i comparar, em quedo amb la de El món de Juju, que fa mooolt bona pinta (i que ha sortit boníssima…)

Necessitarem:
1 làmina de massa de full
50 g de llardons
Sucre
Canyella en pols
Pinyons
1 ou
Anís

Estirarem la làmina de pasta de full amb el corró a sobre la safata del forn folrada amb paper. Un cop ben estirada, la dividim mentalment en tres parts.

A la zona central hi posem llardons esmicolats, una mica de canyella, sucre i ho ruixem amb gotetes d’anís (per exemple, Anís del Mono). Es plega una part de la massa per sobre i es torna a repetir l’operació. Finalment es plega la tercera sobre les dues anteriors i es tanca minuciosament amb una forquilla, segellant els quatre cantons.

Es pinta la superfície amb ou batut i es tiren per sobre sucre abundant i pinyons. Es posa al forn pre escalfat a 180ª durant uns 25 minuts (aprox) o fins que estigui enrossida.

I en homenatge a la nostra parelleta gironina (mira que esteu enganxosets, reis;) una canço de la Rigmor Gustafsson: Nothing’s Better Than Love