Bacalhau a brás trampós

<i>Bacalhau a brás</i> trampós

Quan les amigues de Cooking the Chef van proposar el cuiner portugués Henrique Sá Pessoa, vaig tenir claríssim que la recepta que triaria seria amb bacallà. Enlloc n’ he menjat mes i millor que a Portugal, cuinat de mil maneres i sempre deliciós.

I de les moltíssimes receptes portugueses amb bacallà,  el Bacalhau a bras ocupa un lloc d’honor. Feta amb ingredients molt humils, el resultat és deliciós. La seva preparació tradicional és llarga i mes complicada però el chef Sá Pessoa ens proposa una manera molt àgil de preparar-lo -de fet en uns 6 minuts el tenim llest per servir. Per això, l’ha batejada com a “tramposa” (barandeiro) perquè escurça i simplifica moltíssim la seva preparació.

I si voleu veure les altres aportacions al repte, només heu de clicar aquí.

Necessitem
150 g de bacallà dessalat i esqueixat
1 ceba
1 gra d’all
1 fulla de llorer
1 bossa de patates palla
1 manat de julivert
3 ous
Un grapat d’olives negres

Tallem la ceba en juliana i l’all en làmines. Posem oli en una paella i sofregim al ceba i l’all durant un parell de minuts. Hi afegim una fulla de llorer per aromatitzar.

En un bol, batem lleugerament dos rovells i un ou sencer, als que no afegim  sal perquè el bacallà ja en porta i ho reservem. Afegim el bacallà a la paella amb el sofregit de ceba i all i ho saltegem tot junt durant un parell de minuts mes. Ho condimentem amb pebre al gust i retirem  la fulla de llorer.

Llavors afegim amb generositat les patates palla. Donem un parell de voltes i incorporem els ous batuts  de manera que ens lliguin el bacallà i les patates.

A l’hora de servir, ho coronem amb oliva negra tallada a rodelles i julivert picat

Bom proveito !

A la Banda sonora, la veu de Dulce Pontes ens porta una versió de la mítica Grandola, Vila Morena, himne de la Revolució dels clavellsDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *