Coc de llimona i vermut blanc

Coc de llimona i vermut blanc

Ho reconec: m’encanta la llimona. Soc d’aquella gent odiosa que quan demana una Coca Cola en un bar, acaba xuclant la llimona i fins i tot, menjant-se la pell. Crec que l’àcid és un sabor que no m’avorrirà mai. Si a sobre hi afegim vermut blanc, en el meu cas és diana total.

Per això , quan vaig trobar la recepta del Bizcocho de Lima y vermut al blog de Directo al Paladar, no m’ho vaig pensar dos cops. Vaig fer uns petits ajustaments: rebaixar una mica la quantitat de sucre i substituir les llimes per dues llimones ecològiques de pell verda. I el resultat ha estat…wow !!!

I abans d’anar a la recepta, si voleu que els vostres cocs tinguin relleu, pero no us arriba pels meravellosos motllos Nordic Ware, podeu provar per menys de 6 euritos els Motllos Vardagen d’Ikea. Xulos, oi?

Necessitem
275 gr de farina
3 ous
1 iogurt
75 ml d’oli de girasol
80 ml de vermut blanc
160 gr de sucre (a l’original posava 180 gr)
1 sobre de llevat
El suc de dues llimones i la seva pell rallada (a l’original s’utilitzaven 2 llimes)

El coc no te cap secret. Batem els ous amb el sucre fins que dobli el volum. Afegim el iogurt i també ho batem. A continuació afegim l’oli, el vermut blanc el suc i la pell rallada de les llimones.

Un cop esta ben barrejat, afegim la farina i el llevat amb el tamisador. Ho barregem ben bé i ho posem en un motllo preparat de la forma habitual (mantega i farina)

Ho coem al forn escalfat prèviament a 180º uns 25 minuts. Ja sabeu que cada forn és un món, es a dir que no us refieu i punxeu-lo amb un escuradents per veure si està cuit.

A la Banda sonora, una versió especial del I Will Survive de la ma dels californians Cake, Pero si voleu l’original de la Gloria Gaynor, (versio disco) aquí la teniu.