Berguedà Nyam 2016


L’alcalde, en Martí, ens va donar la benvinguda i vàrem poder tastar una de les especialitats mes típiques de la zona: l’escudella de blat de moro escairat que ens havia preparat la mare de l’Anna, la Sra Soler.

Sortint d’Olvan, vam enfilar direcció Gironella i desprès d’algunes corbes vam arribar a la explotació ramadera de Cal Font. Allí ens va rebre de nou el Martí, pero aquest cop no com alcalde d’Olvan sinò en condició de gerent de la Federació de la Raça Bruna dels Pirineus. Ens va explicar que aquesta raça és la única autòctona de tot Catalunya i que es cria sobretot com a productora de carn. Vam visitar els estables i vam poder veure ben de prop les vaques i vedelles. És una raça àgil i molt bonica, i donen una carn molt gustosa, com varem poder comprovar en la degustació posterior, on vam tastar un entrecot de vaca curat 45 dies.
El nostre tercer destí va ser la masia de Cal Rovira, que es dediquen a l’explotació porcina amb la filosofia de “Tancant cercles”. Això vol dir simplement que totes i cadascuna de les accions que es duen a terme en aquesta masia comparteixen la voluntat de produir segons les formes artesanes tradicionals, respectant els cicles naturals: cura de la terra, que produeix els cereals amb el que alimenten els animals. Cal Rovira produeix el seu propi oli de colza, que també serveix per l’engreix dels porcs. Els animals, criats doncs amb els productes de la pròpia explotació, seran sacrificats per a el.laborar embotits, entre els quals destacarem la sobrassada d’altísima. qualitat. Finalment aquests embotits i talls de carn abastiran la taula del restaurat, tancant així el cercle de producció respectuosa amb l’entorn i les formes tradicionals de producció.
Finalment, ens vam dirigir cap a Sant Maurici de la Quar, on vàrem dinar a l’ Hostal Sant Maurici. Allí, al front dels fogons trobem en l’ Oriol Rovira, el xef de “Els Casals” i fill de la masia de Cal Rovira que acabavem de visitar. L’Oriol ens va preparar un menú que recreava el menjar típic de pagès que es podia menjar en una fonda de principis del segle passat i amb productes típics del Berguedà. Vam tastar uns entrants que consistien en una terrina de pagès, una amanida de tomàquets de l’hort i pèsols negres amb rostes de cansalada. De segon, una graellada de xai i botifarres de Cal Rovira acompanyades d’un saltat de bolets i d’escalivada. I per acabar d’arrodonir el dinar, unes postres tradicionals: formatge amb codony , nous i panellets amb petits núvols de sucre.
Vam acabar gairebé a les sis de la tarda, encantats amb tot el que havíem vist i compartit. I per si no portavem prous coses vam marxar amb dues hamburgueses i un assortiment de botifarres per gentilesa de la Cooperativa agrobotiga de Gironella. La nostra amfitriona , l’Anna Fornell, va aprovar amb nota i ens va oferir un programa tan xulo que nomès puc que donar-li les gràcies de tot cor. Tornarem al Berguedà !!!
Blocaires assistents al Berguedà Nyam 2016
la Glòria de No tot són postres, la Marta de Pa de Nous , la Manu de Las recetas de Manu, la Laura de Cuinejar, en Manuel de Un cocinillas on line, la Montse de Roba bruta fem cuinetes, l’Anna de Retalls de cuina, la Carme de Cuinetes-Carme, l’Esther de Mar i muntanya, la Montse de La cuina de la Mussola, la Cris de Delicies culinàries Cris, la Glòria de La Glòria de les galetes…o no, en Lluís de Tiritinyam, la Gemma de La cuina de casa, en Manel de Cuina generosa, la Marina de Tapa’t de tapes, l’Albert de Cuino ergo sum, la Sònia de Pa, vi i sucre, l’Amadeu de Llegando a la fábrica de cemento, l’Òscar de de cuina.net, la Blanca de Juego de sabores, la Teresa de Com a casa, res, la Cristina de Bufet de postres, en Jaume de El Jaume a la cuina i l’Anna de M’agrada Cuinar, que ho va fer possible.
It抯 onerous to seek out educated folks on this topic, however you sound like you realize what you抮e speaking about! Thanks
Can I just say what a aid to search out somebody who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You positively know how you can bring a difficulty to light and make it important. Extra individuals have to learn this and understand this side of the story. I cant consider youre no more widespread because you positively have the gift.
After examine a number of of the weblog posts in your website now, and I actually like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and will probably be checking back soon. Pls take a look at my web page as well and let me know what you think.
This is the precise blog for anyone who wants to find out about this topic. You understand a lot its almost hard to argue with you (not that I truly would need匟aHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!
I used to be very happy to search out this net-site.I wanted to thanks in your time for this wonderful read!! I positively having fun with each little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.
Your house is valueble for me. Thanks!?
I and also my friends were found to be analyzing the great helpful hints from your site then quickly I got a terrible suspicion I had not expressed respect to the blog owner for those tips. All of the young men are already as a consequence joyful to read through them and now have absolutely been taking pleasure in those things. We appreciate you genuinely well kind and for going for variety of terrific subjects most people are really desperate to discover. Our sincere regret for not expressing appreciation to earlier.
I抦 impressed, I have to say. Actually hardly ever do I encounter a weblog that抯 each educative and entertaining, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the difficulty is something that not enough persons are talking intelligently about. I’m very blissful that I stumbled across this in my search for one thing relating to this.
There’s noticeably a bundle to learn about this. I assume you made sure nice factors in features also.
WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait .. ?
I’m often to running a blog and i actually appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and hold checking for brand spanking new information.
There is noticeably a bundle to know about this. I assume you made sure good factors in options also.
Oh my goodness! an amazing article dude. Thanks However I am experiencing issue with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting identical rss drawback? Anyone who knows kindly respond. Thnkx
WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. ?
Aw, this was a really nice post. In concept I would like to put in writing like this additionally ?taking time and precise effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and under no circumstances seem to get one thing done.
There’s noticeably a bundle to know about this. I assume you made sure nice factors in features also.
I am just writing to make you know of the incredible experience my friend’s girl developed viewing your webblog. She noticed too many details, with the inclusion of what it’s like to possess an amazing coaching mindset to let certain people quite simply gain knowledge of a number of advanced matters. You undoubtedly exceeded her expectations. Thanks for churning out these beneficial, dependable, explanatory and unique tips on your topic to Tanya.
I found your blog web site on google and check a couple of of your early posts. Continue to keep up the superb operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN News Reader. Searching for ahead to reading more from you in a while!?
You made some decent points there. I regarded on the web for the difficulty and found most people will associate with together with your website.
After I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a remark is added I get 4 emails with the same comment. Is there any approach you can remove me from that service? Thanks!