Pastis de pastanaga i coco

Pastis de pastanaga i coco

Com cada any tenia una pila de bastonets de pastanaga sobrants de la Primavera Verda i aquest cop em venia de gust fer un carrot cake. Pero la recepta clàssica ja l’havia fet i volia trobar alguna variant. I buscant per la xarxa, com sempre la Gemma Clofent em va salvar la vida pastissera, amb una recepta sorprenent que a més de pastanaga, du coco ratllat i taronja confitada. De veritat: és espectacular !

Necessitem
150g de sucre morè + 50g de sucre blanc
4 ous
300g de pastanaga
100g de taronja confitada
200g de mantega pomada
100g de coco rallat
1 pell de taronja ratllada
250g de farina
1 sobre de llevat Royal (16gr)
1 pessic de sal
1 pessic de canyella

Pelarem i picarem les pastanagues en una picadora. Ho reservem, Fem el mateix amb la taronja confitada que haurem prèviament escorregut. Reservarem també.

Barrejarem els ous i els sucres amb unes varetes. Un cop esta ben lligat, afegirem la mantega pomada, la pastanaga i la taronja confitada triturada, el coco rallat i la pell de taronja rallada. Un cop ho tenim ben barrejat, afegim la farina, el llevat, la sal i la canyella i ho lliguem tot, Quedarà una pasta molt espessa i amb textura. L’aboquem dins d’un motllo que haurem preparat prèviament amb mantega i farina i el coem al forn, prèviament escalfat a uns 170º aproximadament uns 50 minuts.

l deixem refredar. Llavors el podem servir simplement empolsinat de sucre llustre o bé si el volem més a “l’americana” podem preparar una cobertura de formatge.

100g de mantega pomada
250g de sucre en pols
500 de philadelphia a temperatura ambient

Amb la batedora , barrejarem la mantega i el sucre. Un cop estigui la pasta ben fina, afegirem el formatge i seguirem batent fins que tot quedi ben integrat i adopti una textura fina i homogènia. Podem cobrir el pastís, o tallar-lo longitudinalment i fer-ne capes on posarem aquesta cobertura.

A la Banda sonora d’avui una de les cançons que realment han marcat la meva vida: Peter Gabriel i el seu In Your Eyes. (Live Blood. Live in London, 2011). Aqui podeu escoltar la versió impressionant amb Youssou N’Dour.

Imprimeix
Subscriu-te!
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram


1 thought on “Pastis de pastanaga i coco”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *