Dip de magrana i remolatxa

Dip de magrana i remolatxa

El divendres passat vaig assistir a un Taller de cuina iraní a l’Espai Cuina’m. La Lluïsa Domínguez ens va mostrar algunes de les receptes mes característiques de la cuina persa. El pollastre amb melassa de magrana (Fesenjan), l’arrós amb aranyons (Zeresch Polo), el paté d’albergínia persa (Mirza Ghasemí) i com preparar Dugk, beguda indispensable per no deshidratar-se a altres temperatures i a mes boníssima. I a mes, ens va ensenyar un entrant sorprenent, colorista i deliciós que jo no coneixia: el dip de magrana i remolatxa que us explico a continuació.

Necessitem
1 magrana
1 remolatxa cuita
100 gr de nous triturades
1 cullerada de maionesa
Un gra d’all
Sal i pebre

Triturem la remolatxa cuita a bocins petits. Els barregem amb els grans de magrana i les nous triturades. Afegim el gra d’all picat ben fi. Ho lliguem tot amb la cullerada de maionesa i ho salpebrem.

És un entrant boníssim i sorprenent  que podem acompanyar amb pa naan tallat a triangles i torrat al forn

A la Banda sonora, una cançó tranquil·la que m’agrada molt. Home dels Foo Fighters (Echoes, Silence, Patience & Grace, 2007)