Bombons salats

Bombons salats

Pels entrants de Sant Esteve, també vaig fer uns bombons salats que a banda d’estar boníssims, van fer molt goig a la taula. La recepta original es pot trobar a molts blogs com, per exemple, a Les receptes que m’agraden. Pero entesa la idea, els podeu “tunejar” com us vingui mes de gust.

Bombons de pernil salat
150 gr de pernil ibèric tallat molt fi
6 dàtils Mahmoul
1 grapat de nous pelades
Dues cullerades de formatge Philadelfia

Bombons de mango i foie
1 mango
70 gr de foie

La preparació és tan senzilla que gairebé no és ni recepta. En el cas dels bombons de pernil, barregem en un bol el formatge, les nous trencades a bocins i els dàtils tallats a dauets. Podeu canviar les proporcions segons si us agrada mes el gust del dàtil o de les nous. El formatge simplement ho amalgama.

Pintem amb oli una glaçonera de forats rodons i la folrem amb el pernil de manera que sobresurti pel costats. Hi posem una cullerada de la barreja de formatge, nous i dàtil i tanquem el bombó amb les parts sobreres del pernil. haurem de posar dos talls en creu per a que agafi la forma. Ho tapem amb paper film i ho deixem a la nevera perquè agafi la forma del motllo.

En el cas dels de mango i foie, tallem làmines de mango amb una mandolina i procedim de la mateixa manera, farcint el bombó amb una boleta de foie (que podem fer amb l’aparell de fer boletes al meló). També el deixem reposar a la nevera cobert de paper film.

Ho podem servir en culleretes o be dins d’un motllo de paper de bombons.

A la Banda sonora, avui una cançó de The National: Fake Empire. I si us estimeu més, una versió de Lotte Kestner més tranquila.