Taller de rebosteria salada a l’Espai Cuina’m

Taller de rebosteria salada a l’Espai Cuina’m
Els que em llegiu sabeu que en aquest bloc fins ara nomes he publicat receptes. Però en aquest mon gastrobloguer existeixen iniciatives ben fetes i honestes a les quals val la pena donar difusió. I per aquest motiu, he decidit que de tant en tant incorporaré alguna crónica d’activitats que crec que aporten un valor afegir. I començaré amb l’Espai Cuina’m.  Per qui no el coneixeu, l’Espai Cuina’m esta situat al Mercat de la Vall d’Hebron i està portat per una  blocaire, l’Àgata Albero, a qui potser coneixeu pel seu blog Receptes amb vida.
Cada trimestre, L’Àgata programa un munt d’activitats per petits i grans. Fa tallers de cuina en anglès, proposa sessions de cata de vins, acull presentacions de llibres de cuina i ensenya plats d’arreu del mon. I el passat divendres vaig ser convidada per Gastroblocaires a un Taller de rebosteria salada que feien a l’Espai Cuina’m de la ma d’una altra cuinera genial: l’Alícia Orellana.

Tot just arribar, vam trobar un munt d’ingredients preparats a la zona de treball. L’Alicia, menuda i enèrgica, ens va posar tots a pencar i ben aviat tothom estava ben enfeinat tallant, barrejant, aplanant i enrotllant…..

Perquè el repte no era poca cosa: l’Alicia ens proposava de fer sis entrants ben diferents i originals:

Pasta de full amb botifarra negra de pinyons i poma

 Farcellets de sobrassada i mandarina

Culleretes d’alls tendres, favetes i pernil

Xarrup de llagostins amb mango, gingebre i pebre de Madagascar

Xarrup de maduixots amb balsàmic i mozzarella

Enrotllats de Roquefort i nous
EL taller va ser animadíssim i ens ho vam passar d’allò mes bé preparant-ho i degustant-ho posteriorment. I vull aprofitar l’oportunitat de felicitar a l’Àgata pel seu projecte de l’Espai Cuina’m. Un espai de trobada, de intercanvi d’experiències, dinamitzador pel barri, on tothom hi està acollit i tothom s’hi troba a gust. Gràcies, Àgata per donar-nos el a conèixer i que vagi creixent !!!
A la Banda Sonora d’avui, una cançó dels islandesos Sígur Ros: Fljótavík . Apareix al seu àlbum Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaus  que vol dir, ni més ni menys que Amb un brunzit a les orelles juguem eternament (gràcies, Google Translator !)