Conill de tardor

Conill de tardor
Avui era un diumenge lent, on venia de gust deixar passar el temps entre amics. Tímid sol de tardor i bona companyia. Preveient el dia, ahir vaig deixar marinant un conill amb oli, alls, pebre en gra i un parell de branquetes de romaní collides a La Floresta. I aquest matí, l’he guisat amb pomes i castanyes, aconseguint un conill que feia olor i tenia gust a bosc.
Necessitarem: 
Un conill tallat a bocins
Pel marinat
Tres grans d’all amb pell
Un grapadet de pebre negre en gra
Dues branquetes de romaní
Oli d’oliva
Sal
Pel rostit
Una cullerada de sucre moré
Dues pomes tallades a cubs
Mig kilo de castanya torrada i pelada
250 ml de cava o cervesa
El dia abans, deixem el conill marinant amb l’oli, la sal i pebre, els alls i el romaní. L’endemà, ho posem tot a la cassola i enrossim el conill amb el mateix oli que hem fet servir per marinar-lo. 
Un cop està daurat, hi afegim la poma i les castanyes, prèviament cuites. Li donem dues voltes i afegim la cullerada de sucre morè per ajudar a caramel.litzar-les. Un cop ja estan una mica rosses, ho cobrim amb el cava i ho deixem fent xup-xup a foc lent fins que estigui ben cuit i s’hagi reduir l’alcohol.

A la Banda Sonora d’avui una cançó que s’adiu perfectament amb una sobretaula assolellada. Dinner for two de David Byrne i St. Vincent.