Txai a la manera de El racó del Sikkim

Txai a la manera de El racó del Sikkim

I don’t drink coffee
I take tea, my dear

El txai (Massala Txai) és una beguda feta amb llet, te i una barreja d’espècies, típica de la zona del Himalaia. Cada família el fa a la seva manera i es una beguda ideal per l’hivern, quan fa fred i cal reconfortar la ment i l’esperit.

Un dels meus restaurants predilectes era El racó del Sikkim. Els seus momos eren memorables i l’amabilitat de la seva mestressa, la Txum, que sempre responia totes les preguntes en un català exquisit, feien de l’anada al Sikkim una experiència encantadora.

Malauradament, aquest hivern el restaurant va tancar les seves portes i ens ha deixat una mica més tristos. No obstant, la Txum va tenir la gentilesa d’explicar-me la manera en que la seva mare preparava el millor txai que he pres a la vida. Moltes gràcies !

Necessitarem:
500 ml d’aigua
500 ml de llet
Té negre Ceilan
Barreja d’espècies: clau, canyella, cardamom, gingebre i pebre negre
Es pot afegir sucre al gust. A mi m’agrada amb sucre candi

Posem l’aigua a bullir i hi aboquem les espècies, deixant que surtin les aromes durant 2 /3 minuts. Afegim la llet i ho coem tot junt durant cinc minuts més.

Llavors apaguem el foc i infusionem el te negre (Ceilan). Finalment ho colem i ho bevem ben calent

La Banda sonora no pot ser una altra que la cançó que encapçala aquest post: Englishman in New York de l’Sting. (Nothing Like The Sun, 1987)