Saltat de camagrocs, espàrrecs de marge i alls tendres amb xip de moniato

Saltat de camagrocs, espàrrecs de marge i alls tendres amb xip de moniato

Amb aquest títol sembla un plat complicadíssim i adrianesc. I és la cosa més senzilla del món, us ho asseguro. Verduretes de temporada i currar-se una miqueta la presentació. I quedeu com senyores i senyors… Només necessiteu:

Pel saltat
400 gr de camagrocs   (Cantharellus lutescens, pels enterats)
Un paquet d’espàrrec de marge
Un manat d’alls tendres
Pels xips de moniato
Un moniato mitjanet
Oli d’oliva
Sal Maldon
Un pelapatates (o una mandolina, si la teniu)

Traiem la banda inferior dels espàrrecs (la part dura) i els tallem a trossos d’aproximadament 2 cm. També netegem els alls tendres i els tallem a rodelles d’1,2 cm (no en vertical, plis !)

Posem una cassola de ferro (tipus wok) i saltem els espàrrecs i els alls amb una miqueta d’oli. Afegim sal al gust.Quan estan una mica cuits, hi afegim els camagrocs nets i els deixem coure fins que hagin tret tota l’aigua i l’hagin reabsorbit.

Per a fer els xips de moniato, el pelem i tallem a làmines ben fines amb l’ajuda d’un pelador de patates i les fregim en oli ben calent. Les deixem escórrer sobre un paper de cuina i espolsem sal Maldon pel damunt.

Per a la presentació, posem el saltat dins d’una copa de vidre (o un vas petit de broc ample) i hi posem un parell de xips en moniato en vertical.

La Paloma ens proposa maridar aquest saltat amb ORGANZA, que es un vino blanco de la D.O. Ca. Rioja elaborado con uvas Viura, Malvasía y Garnacha blanca, por la bodega Sierra Cantabria. Tiene una crianza en barrica de seis meses lo que le aporta mayor cuerpo y estructura que enriquecerá esta receta tan original mejor que si lo acompañamos de un blanco joven de sabor y aroma más sutil.

I a la Banda sonora d’avui, una cançó vital que posa bon ritme a la vida: el Pata Pata de Miriam Makeba (1967)