Galetes de farro

Galetes de farro

En el taller de cuina del Bon Preu del mes de febrer, en Pep Nogué ens va regalar una bosseta de farina de farro, típica de La Garrotxa. El farro és farina de blat de moro, similar a la polenta italiana, pero més fina.

El Pep ens va explicar que hi ha farro blanc (de gust més suau), i farro groc. I com que no te glúten no es pot fer servir en receptes que hagin de llevar. Si es vol utilitzar en aquestes preparacions s’ha de barrejar amb farina blanca en una proporció 70 (farina) / 30 (farro)

De tota manera jo vaig decidir utilitzar aquesta farina per a fer galetes i veure que passava. I l’experiment va sortir genial !

Vaig consultar la recepta de les Italian Polenta Cookies de la Martha Steward, però al final vaig partir de la recepta del blog Bon Tiberi amb la seva proposta de Galetes de polenta, encara que vaig ajustar les proporcions al farro del que jo disposava (85 gr. aprox). I així vaig fer aquesta combinació

Necessitem
85 gr de farro
85 gr de farina blanca
125 gr de mantega
75 gr de sucre
1 ou
1 pessic de sal
Pell de llimona ratllada

Es barreja el farro, la farina i la sal. A banda es blanqueja el sucre amb la mantega i la pell de llimona amb el minipimer fins que quedi una pasta homogènia. La mantega ha d’estar a temperatura ambient.

S’afegeix l’ou i seguim batent. S’afegeix mica a mica a la barreja de farines i es lliga amb una espàtula

Es posa la pasta resultant en una mànega pastissera (jo ho vaig intentar amb el Decomax de Lekué pero va ser un fracàs i ho vaig acabar fent amb una bossa de plàstic tallada per una punta). Es fan petites porcions sobre una safata forrada amb paper de forn (si tens traça, es poden fer formes)

Es deixen reposar uns 30 minuts i es couen a 180º durant uns 15 minuts. Es poden guardar en un recipient hermètic, però no cal patir per la seva conservació perquè s’acaben abans que te n’adonis

I avui ens acompanya una cançó increïble de la Melody Gardot: Your Heart Is As Black As Night (My One and Only Thrill, 2009)