Galetes sablés amb avellana

Galetes <i>sablés</i> amb avellana

Ja estava una mica cansada de cuina japonesa i tenia ganes de tornar a la Vella Europa. A aquelles galetes normandes que tenen tant gust a mantega i que s’anomenen sablés per la seva textura sorrenca.

De receptes de galetes de mantega n’he trobat moltes. Des de la pasta sablé bàsica d’Alain Ducasse a propostes com les galetes sablés amb gotes de xocolata de Cuina per a llaminers o les galletas de mantequilla fáciles de Webos Fritos. Però finalment he seguit gairebé fil per randa la recepta de galetes sablés d’avellanes a La cuina de casa de la Gemma Clofent, perquè si es de la Gemma, segur que funciona. I va funcionar, ja que no en va quedar ni una…..

Necessitarem
125 gr de farina
100 gr. de sucre llustre i un polsim de sucre vainillat
Un pessic de sal
125 gr d’avellanes torrades
1 rovell d’ou
130 gr de mantega
1 cullerada de llet (si cal)

Es barregen els ingredients secs: la farina, el sucre, el polsim de sal i les avellanes torrades. Un cop ben barrejats s’hi afegeix el rovell d’ou, la cullerada de llet. Finalment barregem la pasta amb la mantega tallada a quadradets i a textura pomada, i ho anem esmicolant amb els dits fins que quedi una pasta de textura sorrenca.

Ho deixem reposar un parell d’hores a la nevera i ho estirem amb un corró entre dos làmines de paper de forn.

Fem les formes que volguem amb un tallagaletes, un got o a rectangles amb un tallador de pizza. Es posen sobre la safata de forn i s’introdueixen al forn precalentat a 180º durant uns 15 minuts (aprox)

Es guarden en un pot de vidre o una caixa de metall hermètica però no patiu perquè no duraran massa estona

I avui, un luxe de cançó, perquè és el meu aniversari. The waking de Kurt Elling (Nigthmoves, 2007)3 thoughts on “Galetes sablés amb avellana”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *