Galetes sablés amb avellana

Galetes <i>sablés</i> amb avellana

Ja estava una mica cansada de cuina japonesa i tenia ganes de tornar a la Vella Europa. A aquelles galetes normandes que tenen tant gust a mantega i que s’anomenen sablés per la seva textura sorrenca.

De receptes de galetes de mantega n’he trobat moltes. Des de la pasta sablé bàsica d’Alain Ducasse a propostes com les galetes sablés amb gotes de xocolata de Cuina per a llaminers o les galletas de mantequilla fáciles de Webos Fritos. Però finalment he seguit gairebé fil per randa la recepta de galetes sablés d’avellanes a La cuina de casa de la Gemma Clofent, perquè si es de la Gemma, segur que funciona. I va funcionar, ja que no en va quedar ni una…..

Necessitarem
125 gr de farina
100 gr. de sucre llustre i un polsim de sucre vainillat
Un pessic de sal
125 gr d’avellanes torrades
1 rovell d’ou
130 gr de mantega
1 cullerada de llet (si cal)

Es barregen els ingredients secs: la farina, el sucre, el polsim de sal i les avellanes torrades. Un cop ben barrejats s’hi afegeix el rovell d’ou, la cullerada de llet. Finalment barregem la pasta amb la mantega tallada a quadradets i a textura pomada, i ho anem esmicolant amb els dits fins que quedi una pasta de textura sorrenca.

Ho deixem reposar un parell d’hores a la nevera i ho estirem amb un corró entre dos làmines de paper de forn.

Fem les formes que volguem amb un tallagaletes, un got o a rectangles amb un tallador de pizza. Es posen sobre la safata de forn i s’introdueixen al forn precalentat a 180º durant uns 15 minuts (aprox)

Es guarden en un pot de vidre o una caixa de metall hermètica però no patiu perquè no duraran massa estona

I avui, un luxe de cançó, perquè és el meu aniversari. The waking de Kurt Elling (Nigthmoves, 2007)